A betonruha az új kis fekete

Az IVANKA Beton Design tavaly betonba öntött belső szervekre hajazó ékszereivel sokkolt, 2012-re hordható utcai viseletet tervezett betonból.

A nemzetközi piacon egyre sikeresebb magyar IVANKA Beton Design nem ismeretlen a kortárs tervezők és építészek körében. Idén nagy fába vágták a fejszéjüket a divatipar meghódításával.

Az IVANKA Stúdiót 2004-ben alapította Ivánka Katalin és Ivánka András. Különleges betontechnológiával innovatív burkolatokat, bútorokat, design tárgyakat és divattermékeket készítenek.

A high-performance anyaggal dolgozó házaspár a hagyományos alapanyagok mellett olyan adalékanyagokat vegyít a betonnal, amitől az jobb minőségű és külsejű lesz, sőt első pillantásra nem is mondanánk meg róla, hogy az betonból készült. Itthon sok munkájukkal lehet találkozni, többek között a Divatcsarnok földszintjén látható aranybeton pultot is ők készítették, de Levi's bolt kialakításában is vettek már részt.

A tervező páros a folyamatos fejlesztés híve, így született meg tavaly a stúdió és Szabó Anna együttműködéséből az első ékszerkollekciójuk, ami különleges stilizált emberi szerveket ábrázoló, például szív formájú betonnyakláncokból állt.

A beton és bőr párosításával készült borítéktáskák tervezése után pedig a ruhakészítésbe is belefogtak. Az Ivanka Concret Genezis fantázianéven futó kifinomult, nőies kollekció szürkébbnél szürkébb darabjai természetesen betonból készültek és hordhatóak.

A szürke építőanyag modern ruhákat eredményezett, a kollekcióban a kedvencünk a fröcskölt betönpöttyös kabát, de találunk ruhát, nadrágot, övet és overált is, amit előszerettettel hordanánk.

Az egér színű együtteseket Ivanka Katalin a MOME legígéretesebb és legfiatalabb hazai divattervezőivel,Gálvölgyi Anettel és Kormos Zsófiával együtt alkotta meg.

A belső szervekről mintázott ékszerek 35 euróért (10 ezer forint), a táskák 295 és 345 euró (85-100 ezer forint) között vásárolhatók meg az ivanka.hu-n.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek