Holland poszt-pop művész tervez a Stussy-nek pólót

A kaliforniai cég tavaszi/nyári pólókollekciójának egy részét a népszerű holland művész, Parra tervezte.

A '80-as évek óta a városi utcai viselet meghatározó márkája a Stussy, mely mindig is kedvelte a kollaborációkat és a vendég művészeket a háza körül. 2012-es tavaszi/nyári pólókollekciójának egy részét egy népszerű holland festővel, rajzolóval, szobrásszal és grafikussal, az 1976-ben született Parrával terveztették meg. Parra az egyik legismertebb poszt-pop művész: erősen telített, élénk színű, kézzel rajzolt, szürreális, hibrid betűformáival és karaktereivel viszonylag hamar befutott, köztiszteletben álló eklektikus művészként tartják számon világszerte, amit nagyban köszönhet könnyen felismerhető stílusának.

Az Amszterdamban élő festő a kultusz-ruhákat forgalmazó Rockwell egyik társtulajdonosa, és az elektronikus zenét játszó Le Le nevű bandában is zenél, de a Ben G és a Colorblind Skateboards művészeti irányításából is kiveszi a részét. Ügyfelkörébe olyan világmárkák tartoznak, mint a Nike, az Etnies vagy a Heineken - és saját bevallása szerint ahhoz, hogy mindenütt jelen legyen, bőven elég délben felkelnie.

A Stussy büszke arra, hogy felkarolta a deszkásokat, punkokat, hippiket és egyéb utcai szubkultúrákat. A céget magánvállakozásként indította Shawn Stussy, aki ügyesen hasznot húzott a kaliforniai Orange County-ból származó szörf-trendből és a jellegzetes kaliforniai életmódból, korai sikereit mégis a hip-hop előadóknak és Dj-knek köszönheti. A Parra x Stussy pólók már kaphatóak a stussy.com-n, a jó hír, hogy elvileg hazánkba is szállítanak.

Stussy - Parra from Stussy on Vimeo.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek