Idén elmarad a szürke ősz Tomcsányi Dóri szerint

Második önálló projektét mutatta be Tomcsányi Dóri, aki ez alkalommal sem szimpla szezonális kollekcióval rukkolt elő. A tervező hősnője - az ezerarcú Hanna - számára a közelgő őszre bizsergető kollekciót álmodott meg. A bátor színek, az arányok és az aszimmetria merész használatából jött létre a Color Projekt című sorozata.

Hanna színes világa

Az őszi kollekción keresztül Hanna világának egy újabb frappáns történetével ismerkedhetünk meg, mely a fiatal tervező merész és változatos ízlését tükrözi. A hősnő kilép születésének szélfútta világából, melyet Dóri önálló márkájának debütálása alkalmával mutatott be még tavasszal. Most Hanna személyisége határozottabb, könnyebben megfejthető, vidámsága mellett azonban mozgása a „klasszikus modern” évtizedek ideálját idéző, gépies marionett bábúkéra emlékeztet.

Miközben a Bauhaus kosztümök és a futirizmus jövőfétise izgalmas feszültségteret ad a kollekciónak. A fő inspirációként a hatvanas évek grafikai designja jelenik meg, elsősorban a korra jellemző könyvborítók erős vizualitása. Nagy felületek, minta nélkül. Ezek az egyszerű de erős gesztusok köszönnek vissza. S nem csak az izgalmas koncepció, hanem a tervezőre jellemző precíz és célzott anyaggyűjtés is erőssége a kollekciónak.

Az elmaradhatatlan pimasz körgallér

Tomcsányi Dóri korábbi munkáiban is megjelenő és mára szinte védjegyévé vált pimasz körgallér most is visszaköszön. A ruhákat remekül kiegészítő, a körgallér-fétisre utaló fából készült ékszerek Juhos Janka munkái, melyet kifejezetten a Color Projecthez készített. A színes karkötők és gallérok nem csupán figyelemfelkeltőek, hanem rugalmasak is, hiszen könnyedén méretre igazíthatók. Ezt a tervező különleges technikával érte el, ugyanis egy speciális bükkfahártyával rétegelte a fém alapanyagot.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek