Visszatér a téglavörös rúzs - az ősz 8 színe

Míg a nyarat a már-már fluoreszkáló pink, a narancs és a korallszínek bűvöletében töltöttük, őszre kicsit besötétednek a divatos árnyalatok. Azért az élénk színeket sem kell eldobni, a színkeverésre pedig kifejezetten bátorítunk mindenkit, a gazdaságosság jegyében.

Mi vár a megrögzött rúzsozókra 2011 őszén? A természetesség híveinek ugyanúgy jut valami, mint a feltűnési viszketegségben, esetleg javíthatatlan nosztalgiakórban szenvedőknek.

1. Borvörös

A bordó, már-már barnás színű rúzs a '90-es években élte igazi fénykorát. Szerencsére a hozzá tartozó még sötétebb kontúrt most nem kell feltámasztani. Vékony ajkúaknak inkább csak áttetsző balzsam formában ajánlott és a fogakat is sárgábbnak mutatja a valóságnál, de van, akinek jól áll. A modern hatás kedvéért matt helyett fényeset válasszunk!

2. Téglaszín

A terrakotta árnyalatok nem olyan sötétek, mint a bordó, de hasonlóan megidézi a '90-s éveket. Azoknak való, akik szeretnek rúzsozni, de utálják a feltűnő színeket. Kreol bőrrel néz ki a legtermészetesebbnek.

3. Bogyószínek

A különféle erdei és bogyósgyümölcsök színei minden ősszel visszatérnek ruhákon is, de az áfonyalila száj kissé talán túlzás lenne. Egy csillogó szájfényt viszont minden további nélkül be lehet vállalni sötétebb változatokban is.

4. Bézs

Ezt meghagynánk a modelleknek, olyan, mint amikor a sípályán kenik be védőkrémmel a szájukat a szlalomozás hősei. Rosszabb esetben pedig mintha alapozóval kennénk le.

5. Friss rózsaszín

Az élénk pink velünk marad, de a már megismert fuksziát próbálhatjuk szájfénnyel "babásítani" vagy akár vöröses árnyalattal keverni. Esetleg szerezzük be őszre egy kicsit sötétebb változatát.

6. Pipacspiros

Ezzel az inkább vöröses, mint narancsos árnyalattal azért még velünk maradhat a nyár egy ideig, főleg ha vékony, élénk színű tusvonallal párosítjuk. Ezt is előállíthatjuk a nyári vibráló és az őszi sötétebb vörös keverésével.

7. Fekete cseresznye

Szintén egy múltidéző árnyalat, hogy darkos vagy vampos, azt ki-ki eldöntheti maga. Lehet szinte feketés vörös vagy érett szilvalila, az biztos, hogy ehhez a színhez nagyon biztos stílusérzék kell.

8. Klasszikus vörös

Ehhez nincs mit hozzáfűzni, ha semelyik sem jön be, akkor maradjunk a jolly jokernél, abban nem lesz hiba. Porcelán bőrrel tiszta retró.

A Fashionologie gyűjtése alapján.

Blogmustra