Szexszimbólumok a szalagról: Pin Up stílus

A Pin Up alapvetően nőbarát stílus, egészséges és szexi nőképet sugároz, ez is közrejátszik abban, hogy időről időre újra divatba jön. Most éppen Katy Perry a stílus nagykövete, de meríthetünk Scarlett Johansson és Christina Aguilera hagyományaiból is. Pin Up továbbképzés.

Az elmúlt években többször is újrahasznosították a klasszikus bombanő stíluselemeit, ezek időről-időre ismét divatba jönnek a nemzetközi hírességeknek köszönhetően. Mielőtt rátérnénk arra, kik is a Pin Up stílus nagykövet asszonyai, a stíluselemeket részletezzük.

Jól táplált alakra alapoz

A Pin Up alapvetően nőbarát stílus, egészséges nőképet sugároz, alapvetően karcsú, de azért láthatóan jól táplált alakra alapoz. A modellek azt sugározzák, hogy elégedettek a testi adottságaikkal, élvezik a fiatalságukat, felszínesen megítélve boldognak tűnnek.

Ez a fajta, nőies stílus akkor működik jól a hagyományok szerint, ha egyszerre sugározza az érzékiséget és az ártatlanságot. A homokóra sziluett fontos az összhatás elérésében, ezt többnyire a mell és fenék hangsúlyozásával lehet elérni, ha az anatómiai adottságok megvannak hozzá. A jellemző Pin Up összeállítások közé tartozik a szűkre húzott fűzőből, míderből és térdig érő, ceruzafazonú szoknyából álló kombó. A nadrágok esetében a szűk kaprifazon, és a sortok illeszthetők leginkább ebbe a stílusba.

Az alapdarab a pánt nélküli míder és magassarkú

Az 50-es évek tengerészstílusának nőiesre szabott változata az egyik fő irányzat, a másik pedig feltűnő kockás és pöttyös ruhás megjelenés. Ha az alapdarab a pánt nélküli felső, akkor az mindenféle nadrág és szoknyatípushoz passzol. Ami a jellemző színeket illeti, a fekete, a fehér és a piros megkerülhetetlen, de a gyerekkort idéző színek, a világoskék, a rózsaszín, és más pasztell árnyalatok sem stílusidegenek. Egyedül talán az ősz színei, a lila, a barna, az olívazöld hanyagolhatók egy jóravaló Pin Up összeállításból.

A kiegészítők közül a cipő a legfontosabb. Magassarkú nélkül borul a homokóra, a legjobb választás az elől nyitott peep toe körömcipő, lehetőleg fényes, akár lakkbőr kivitelben. A sminkre és a haj elkészítésére is érdemes időt szánni, ehhez a stílushoz leginkább vállig érő vagy hosszú loknis haj passzol, ami pedig a sminket illeti, fekete tussal kiemelt szem és a vörös rúzsos száj az alapszéria.

Legyen mindenkinek saját poszternője

A Pin Up (magyarul kitűzni, feltűzni) kifejezést először a negyvenes évek elején használták, amikor is az induló Yank magazin egyik szerkesztője Hartzell Spence kiadta az utasítást: minden címlapon legyen egy olyan egy modellkép, amelyet az olvasók levehetnek és kitehetnek a falukra. A virágzó vállalkozás első darabja, a címlaplány Dorothy Lamour fotóival készült el, kiemelten dedikálva az amerikai katonáknak.

A rajzolt poszternőkkel párhuzamosan egyre inkább elterjedtek a modellekkel, színésznőkkel készült sorozatok, így készültek emlékezetes képek Marilyn Monroe, Betty Page, Kim Novak vagy Anita Ekberg szereplésével.

Scarlett Johanssontól Katy Perry-ig

Napjaink ismert Pin Up lányai közül a svájci Zoe Scarlett például azért érdekes, mert róla évek óta csak ebben az egy stílusban készültek divatfotók. A stílus jól áll Jennifer Lopeznak is, bár az esetében nem ez a jellemző megjelenés. Scarlett Johanssont azonban született Pin Up lánynak tartják, és az ebben rejlő lehetőségeket főleg a Dolce&Gabbana aknázta ki korábbi reklámkampányában, amelyet néhány nemzetközi divatblog a színésznő leghitelesebb stílusának nevezett.

Gwen Stefani inkább freestyle címlaplány, de a Pin Up elemekhez a hajviseletét és a sminkjét illetően nagyon gyakran visszatér. Dita Von Teese is mestere a stílusnak, de jellemzően nem sokáig tartja magán a pompás kollekcióját. Christina Aguilera kampányszerűen szokta megjeleníteni ezt stílust, amikor éppen divatos és amikor éppen dala is van hozzá.

A legújabb Pin Up lány pedig Katy Perry, a lelkész családból származó szexszimbólum, aki mostanában már csak azért is gyakori beszédtéma, mert október 1-én a Papp László Sportarénában lép fel, és azt reméljük, hazánkba is elhozza a tejszínt lövellő, piros melltartóját.

Oszd meg másokkal is!
Mustra