Öltözz vadul - 50 ezer forintot nyerhetsz!

A Darth Vader mellkas után mindenki megfordult: talán valami ilyesmi jelentheti a Hardcore Sikk lényegét. Kollégáink a WAMP-pal közös harmadik fotózás a legvadabb szetteket kapták meg. Öltözzetek és fotózzatok ti is!

Nyár végére belejöttünk a WAMP-pal közös ön-styling akcióba. A Dívány szerkesztősége elsőként júniusban Fesztivál Sikk stílusban öltözött fel, ahogyan Kurucz Zsuzsi stylist elgondolta az ideális összeállításokat az akkor induló fesztiválszezonra. A következő fotós akciónkon, júliusban az Etno Sikk került sorra. Újságíróinknak jól esett a nyári szezon sortjait, és mintás, virágos, laza kánikularuháit viselni a kánikulában. Ezután az akciónkat a Szigetre is kiterjesztettük.

A legutolsó, augusztusi fotózást pedig már csak azért is vártuk, mert sejtettük, most kapjuk meg a legőrültebb szereléseket abból az alkalomból, hogy a Hónap Designerének a szabadkezű divattervezőt, Lakatos Sándort választották. „A Hardcore Sikkről az eddigi elképzeléseink alapján úgy gondoltuk, hogy bőrszerkókban és felhasogatott, ruházatban pózolunk majd, de szerencsénkre inkább a mindent bele szabadságával találkoztunk”- mondta a Kultúr rovatunk szerzője, Éva, aki nemsoká rátér arra, milyen élmény volt számára a fotózás.

A főnyeremény 50 ezer forint

A nyár elején meghirdettük a három fordulós pályázatunkat minden olvasónak. Elsőként Fesztivál, majd  Etno Sikk kategóriában, most pedig Hardcore Sikk kategóriában várjuk a legjobb szetteket. Ez utóbbi a legszabadabb kategória, lényegében minden felefér a csipketerítőtől a PVC ponyvából készült koktélruháig.

Látogassatok el a nyár utolsó WAMP-jára, augusztus 29-én az Erzsébet térre a saját, keményvonalas szerelésetekben, vagy pedig gyűjtsétek össze a vásáron kapható designer ruhák és kiegészítők közül azokat, amelyeket szívesen felvennétek, és készítsetek egy fotót magatokról. A fotót elküldhetitek a palyazat@wamp.hu-ra.

A fotók egy galériába kerülnek a Facebookon, ahol szeptember 5-ig like-olással lehet szavazni a legjobb képekre. A legtöbb like-ot /szavazatot kapott styling egy 50.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, amelyet válogatott WAMP-os tervezőknél vásárolhat le 2010 végéig.

Mind a három forduló előtt kipróbáltuk, hogyan tudnánk felöltözni a designvásáron. Most, az eddigi legvadabb szerelésekre Kultúr rovatunk két szerzője, Linda és Éva vállalkozott, valamint a Spirit rovatból Laci, aki már a Fesztivál Sikk fotózásán is részt vett.

Ki van gyúrva rendesen

„Az extrém bűvész zakó kigombolva és begombolva egyaránt jól mutat rajta, és bátran viselhetjük őszi szüreti bálon, évnyitó ünnepségen”- mondta Laci, aki ezután felpróbált egy olyan, különleges darabot, amelyet Darth Vader mellkasnak nevezett el. „A fekete plasztik mellkas ki van gyúrva rendesen, és hátul, cipzárral lehet rögzíteni. Ha fémből lenne, páncélnak is elmenne. Határozottan nem nyári viselet, télen viszont kiváló szigetelő, mert a levegő megreked alatta. A szett kiválóan megy oldtimer autókhoz, mind színben, mind fazonban" – részletezte Laci a felhasználási lehetőségeket.

„A színek, formák és anyagok legkülönbözőbb változatai leginkább a határok nélküli játék lehetőségeire emlékeztettek. Kollégánk, Laci azért kifogott magának egy igencsak feltűnő, fénylő fekete, kidolgozott férfimellkast ábrázoló felsőrészt. A modern kori gladiátoröltözet után szinte kivétel nélkül mindenki megfordult: talán valami ilyesmi jelentheti a Hardcore Sikk lényegét – tette hozzá Éva. Lakatos Sándor férfiakra tervezett páncélját egyébként Linda is kipróbálta, és jól állt neki. Ezúton szeretnénk ugyanilyen női felsőtest lenyomatú páncélt kérni tesztelésre.

Bármelyik pillanatban fegyverré válik az ujjamon

A kollégák nemcsak az extrém ruhákra, de a kiegészítőkre is kitértek az élménybeszámolójukban, mert azok bármilyen szerelést képesek vadabbá tenni. „Kedvenceink közé tartoztak a már menthetetlen antik porcelánok darabkáiból megálmodott ékszerek: bár a gyönyörűen megmunkált kannafül magában rejtette annak veszélyét, hogy bármelyik pillanatban „fegyverré” válik az ujjamon, a különleges gyűrű bármikor, bárkit arra sarkallna, hogy megpróbáljon vele egy csepp mosolyt önteni magának” – mondta végül Éva.

Mi a hardcore?

A Wikipedia szerint eredetileg a hardcore punk műfajt jelentette, amelyik a punk rock alműfajaként a hetvenes években indult Észak-Amerikából és az Egyesült Királyságból. A korai hardcore punk jellemzője, hogy a dobok és az ének ritmusa is egyformán gyorsabb volt, a dalok témái: politika, személyes szabadság, fasizmus, erőszak, szociális jelenségek, straigh edge, háború, drog és maga a hardcore szubkultúra. A hardcore-ból is számos alműfaj jött létre, a melodic hardcore, metalcore, post-hardcore és a thrash metal. Az elektronikus zenében is létezik ez a műfaji megnevezés. A kilencvenes évek elején alakult ki, agresszív és nyers hangzás jellemezte, négyszögjelűre torzított lábdob, és nagyon gyors tempó. A hardcore, mint leíró kifejezés az elektronikus zenében ugyanazt jelenti, mint más irányzatokban – az adott forma kiélezését a végletekig.

Shopping Guide

Solymosi Bori: www.insitu.hu, Bp. Múzeum krt. 7 udvar

Esztille: Bp. V. ker Fejér György utca 1.

Lakatos Sándor: www.sandorlakatos.com

Aquanauta: a Fregoliban lehet kapni/ Bp. V.ker Királyi Pál és Bástya utca sarok

Marosi Kriszta/Psycat: a Ballonban lehet kapni/ Bp. Újlipótváros Visegrádi utca 19.

PUCC: http://cargocollective.com/pucc

Babobead: www.babobead.hu

Czok Ildi: czokildi@gmail.com

Ács Magdolna: www.meel.ch, macs@meel.ch

Szász Károly: http://porcelanpasi.try.hu/

Harmati Hedvig: harmatihedi@freemail.hu

Oszd meg másokkal is!
Mustra