Idén is megbolygatja a hazai divatot a Fashion Video Festival

A november, tavaly óta kiemelten fontos hónappá vált a divatszakma és a trendérzékeny közönség számára. Az első hazai független divatplatform, a Fashion Video Festival immár második alkalommal kerül e közeg fókuszába. Mostanra választott mottójuk a POWER! POWER! POWER! is sugározza azt a töretlen lendületet, amivel „meg akarták bolygatni a hazai divatot”, ahogy ezt akkor megfogalmazták.

A 2010-ben debütált divatfesztivált Abodi Dóra divattervező és Baksa Zsófia stylist közösen hívota életre. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy hiteles és progresszív fórumot biztosítson szakmán belül, miközben egyre nagyobb rétegeket akar megszólítani és megnyerni a divatipar számára.

A nemzetközi new media irányzatának áramvonalába csatlakozva a Fashion Video Festival megteremti a lehetőséget az új médium kultúrájának meghonosítására és integrálására. Éppen ezért nem csupán egy klasszikus fashion week létrehozását célozza – amivel szintén kevéssé büszkélkedhetünk – hanem a divattervezők, stylistok, videóművészek, fotósok és a divat szakma bármely szegmensében érdekeltek számára megjelenési felületet és találkozási pontot biztosít.

Most 2011. november 18. és 26. között rendezik meg a Fashion Video Festival Budapest 2011! programsorozatát, melynek a Ludwig Múzeum és a Designterminál ad otthont.

Egyre bővülő és színvonalasabb hazai és nemzetközi, tematikus screeningekkel, konferenciával és tréningsorozattal várja a szakmabelieket és az érdeklődőket egyaránt a new media és a legújabb nemzetközi trendek feltérképezésének témájában. Két, különlegesség és izgalmas programmal rukkoltak elő idén a szervezők. Egyrészt 8 divatfotós munkáinak közös bemutatójára kerül majd sor – ez önmagában véve is szokatlan - , másrészt a tematikus blokkok sorában a Japán divatnap jelent majd igazi csemegét.

A FVF egyik legfontosabb eleme a fashionvideo pályázat. Idén a zsűrit olyan nemzetközi húzónevek alkotják, mint Katryn Fergusson videó- és filmművész - aki már tavaly is elnökletével emelte az esemény fényét - Adia Tischler rendező és stylist, a Not just a label képviselői és a Glamour képviseletében az egyik jeles nemzetközi szerkesztője.

Az idei mottó: POWER! POWER! POWER! A pályamunkák beérkezésének végső határideje 2011. november 5.

A pályázattal és a fesztivállal kapcsolatos egyéb tudnivalók a www.fashionvideofestival.com weboldalon olvashatóak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek