Élénk színek, buja anyagok -perzsa divat Budapesten

Az Arghavan Shekari iráni, perzsa designer és divattervező által alapított Empurple divatmárka hamarosan nálunk is elérhető lesz. Az Empurple harmonikusan ötvözi a keleti kéziszövésű anyagokat és a modern európai design-t. A művésznő alkotásaiból február 26-án kiállítás nyílik a Kertész29 Galériában.

18

A legújabb kollekció az ősi perzsa Jajim szövést idézi, az indiai élénk színeket és buja anyagokat kombinálja a klasszikus elegáns európai vonalakkal. A művésznő célja, hogy egy különleges, mérték után készített ruhákból és kiegészítőkből álló kollekciót hozzon létre.

A kiállítás darabjai között megtalálhatjuk Arghavan díjnyertes, Leafless Garden nevű kollekcióját. A kiállítás ékességei még a kézi készítésű táskák, könnyű kabátok és a keleti Minotaurusi tradíció és ősi istennők klasszikus festményei által inspirált, bőrre festett képek. Arghavan festőként és textil designerként kezdte a karrierjét Iránban, majd az elmúlt 5 évet tanítással töltötte Indiában.

A Jajim kiváló minőségű gyapjúból és selyemből szőtt anyag, mely korábban a nomád törzsek tradícionális viseletét képezte, majd a kreatív tervezők munkája által a mindennapi ruhadaraboknak kölcsönzött misztikus keleti csillogást. A művész önállóan készítette ezt a kollekciót, kezdve a Jajimok tervezésével Iránban, majd az anyagok kiválasztásával Indiában és végül a ruhák megvarrásával Budapesten.

A perzsa divatmárka február 26.-án, 18:00-kor debütál és március 4.-ig tekinthető meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek