Mennyire emlékszel a Magyar népmesék sorozatra? Teszteld!

Az igazán jó mese nem csak a gyerekeké. A jelképekkel teli mesevilágba kicsiknek és nagyoknak is jólesik befeledkezni: a hősök élettörténeteiben akkor is magunkra ismerünk, ha a mesék szokásos közegei, a falu, a királyság és az Óperencián túli világ nem is a mindennapjaink részei.

A magyar népmesekincs ráadásul páratlanul gazdag: bár mindannyian tudjuk, mik A csillagszemű juhász vagy Zöld Péter történetének főbb állomásai, egy-egy történet számtalan, egymástól kisebb részleteiben eltérő verzióban ismert.

A magyar népmese napja alkalmából készített kvízünkben ezért egy mindannyiunk által ismert forráshoz, a Magyar népmesék című animációs sorozathoz fordulunk segítségül, és az egyes mesékkel kapcsolatban az azokban megjelenített verziókra hagyatkozunk a szereplőkkel, az esemény egyes részeivel, helyszínekkel kapcsolatban. 

Otthon vagy a magyar népmesék világában? 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.