Le tudnál érettségizni biológiából? – Kvíz!

Ha középiskolai biológiaóráimra gondolok, elsőre a szertár sajátos hangulata jut az eszembe: kitömött állatok, az emberi csontváz modellje és a szaporítószervek gumimása... Szerettem, amikor a tanárnő után lehetett cipelni a holmikat, és még jobban, amikor a gimi régivágású tantermének óriási asztalára kipakolva meg is lehetett tapogatni őket. Nem volt más olyan tantárgy, amiben ennyire élveztem volna a tevőleges részvételt.

Matek, magyar, angol, földrajz, biosz. Jó kis órarend, igaz? Nyugi, mindjárt kicsengetnek, már csak a biológia van hátra. Ma érettségi kvízsorozatunk végére érünk, a sort a biológia-feladatsorral zárjuk. Érdemes felkötni a nadrágokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

A vizsgázók elé ma is 120 perces, de most több kisebb egységből álló feladatsort tesznek le ma reggel. Kvízünkbe a feladatsor összes részéből válogattunk kérdéseket, a megoldásokat pedig a központi javítókulcs alapján adtuk meg. Ne feledd, hogy az érettségizőknek nehezebb a dolguk: a kérdéseket nem feleletválasztós formában kapják!

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek