Le tudnál érettségizni biológiából? – Kvíz!

Ha középiskolai biológiaóráimra gondolok, elsőre a szertár sajátos hangulata jut az eszembe: kitömött állatok, az emberi csontváz modellje és a szaporítószervek gumimása... Szerettem, amikor a tanárnő után lehetett cipelni a holmikat, és még jobban, amikor a gimi régivágású tantermének óriási asztalára kipakolva meg is lehetett tapogatni őket. Nem volt más olyan tantárgy, amiben ennyire élveztem volna a tevőleges részvételt.

Matek, magyar, angol, földrajz, biosz. Jó kis órarend, igaz? Nyugi, mindjárt kicsengetnek, már csak a biológia van hátra. Ma érettségi kvízsorozatunk végére érünk, a sort a biológia-feladatsorral zárjuk. Érdemes felkötni a nadrágokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

A vizsgázók elé ma is 120 perces, de most több kisebb egységből álló feladatsort tesznek le ma reggel. Kvízünkbe a feladatsor összes részéből válogattunk kérdéseket, a megoldásokat pedig a központi javítókulcs alapján adtuk meg. Ne feledd, hogy az érettségizőknek nehezebb a dolguk: a kérdéseket nem feleletválasztós formában kapják!

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra