![Fogyaszthatjuk önmagában, de akár joghurttal vagy pudinggal is.](https://kep.index.hu/1/0/3288/32884/328848/32884860_9d21bc03b84a2ea692ff352901c0e9fd_wm.jpg)
Hozzávalók
- 120 gramm cukornak megfelelő porállagú édesítőszer
- 20 gramm cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 1 darab tojásfehérje
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- kb. 50 gramm glutén-, tej- és cukormentes étcsoki apróra vágva
Elkészítés:
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a porállagú édesítőszert a sóval és a kakaóporral. Keverjük bele a tojásfehérjét, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és ha szép, sima a tésztánk, legvégül adjuk hozzá az apróra vágott étcsokit is.
Tegyünk a sütőpapírra kb. egy evőkanálnyi lapos gombócokat a tésztából. Mielőtt sütnénk, hagyjuk pihenni fél órát. Most melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és ha letelt a fél óra, toljuk a sütőbe és süssük kb. 10-12 percig. A sütőpapíron hagyjuk hűlni legalább 10 percig.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
![Vegán és gluténmentes gombás rizottó: gyors, könnyű és garantáltan ízletes](https://kep.index.hu/1/0/3190/31909/319099/31909985_2448177_d7e6f38847ef445abe49f842464a8310_wm.jpg)
És még sajtra sem lesz szükséged a szuper krémes állag eléréséhez. A recept vegetáriánus, sőt, vegán, gluténmentes, szójamentes és tejmentes.
Tovább olvasom