![A tetejére reszelt sajtot vagy magokat is szórhatunk.](https://kep.index.hu/1/0/3261/32614/326144/32614492_9735f408a23d22d217d0e92163adfda3_wm.jpg)
Hozzávalók 16 darabhoz
- 425 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 1 teáskanál só
- 150 gramm tejföl (vagy kefir, vagy natúr joghurt)
- 50 ml növényi olaj
- 100 ml tej
- 30 gramm élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 50 gramm olvasztott vaj
- 1 darab tojás felverve
- A tetejére tojássárgája, reszelt sajt vagy magok ízlés szerint.
Elkészítés:
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk.
Négy részre osztjuk. Mindegyikből néhány mm-es vastagságú köröket nyújtunk. Két tésztakör tetejét megkenünk vajjal, és rátesszük a másik tésztakört.
A tésztaköröket nyolc kisebb vagy négy nagyobb cikkre vágjuk, majd a cikkeket a hosszabbik felüktől kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tojássárgájával megkenjük a tetejét, és tetszés szerint magokat, reszelt sajtot szórunk rá. 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15 perc).
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
![Gluténmentes csokis zabkeksz](https://kep.index.hu/1/0/3201/32010/320109/32010985_2455527_4938b72cb10d6259dfbebaeceec2eea4_wm.jpg)
Ha szereted a zabos kekszeket, ezt a receptet imádni fogod! Pár perc alatt elkészül, ráadásul csupa egészséges hozzávalóból áll. Gluténmentes, tejmentes, cukormentes recept.
Tovább olvasom