Ropogós, gluténmentes házi hagymakarika

A gluténmentes, bundázott, sült hagymakarika házi elkészítése nem titok többé.

Egyszerű, olcsó étel, ami lehet snack, főétel, köret és feltét is akár.
Egyszerű, olcsó étel, ami lehet snack, főétel, köret és feltét is akár.bhofack2

Hozzávalók

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • olajspray
  • 0.5 csésze nyílgyökérliszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 csésze kókusztej
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál majonéz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze külön-külön a száraz (nyílgyökérliszt, fűszerpaprika, só, hagyma- és fokhagymapor) és a nedves hozzávalókat (kókusztej, tojás, majonéz) egy-egy közepes méretű tálban. Vágjuk fel a hagymát úgy, hogy körülbelül 2 centis karikákat kapjunk. Óvatosan válasszuk szét őket.

Minden karikát egyenként mártsunk bele először a nedves keverékbe, majd a szárazba. Ügyeljünk arra, hogy jól befedjünk minden karikát. Fújjuk be a hagymakarikák mindkét oldalát olajspray-vel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 9-10 percig, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük kb. 4-5 percig.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek