Gluténmentes pizzakenyércsíkok pár perc alatt

Oké, a receptnek semmi köze a clean eatinghez, de gluténmentes, és szénhidráttartalma alacsony.

A tetejére tehetünk olívabogyót és rozmaringot is akár.
A tetejére tehetünk olívabogyót és rozmaringot is akár.ThitareeSarmkasat

Hozzávalók

  • 200 gramm mozzarella reszelve
  • 3 evőkanál krémsajt
  • 1 darab tojás
  • 70 gramm mandulaliszt (gluténmentes!)
  • 2 evőkanál kókuszliszt (gluténmentes!)
  • só, bors ízlés szerint
  • olasz fűszerek (oregánó, bazsalikom, esetleg fokhagymapor ízlés szerint)
  • 0.25 bögre parmezán
  • 0.25 bögre cheddar
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Keverjünk össze 150 gramm reszelt mozzarellát és a krémsajtot, majd mikrohullámú sütőben (30 másodperces intervallumokkal) olvasszuk meg. A sütőtől függően kb 1,5-2 percre lesz szükség.

Az olvasztott sajtokhoz adjuk hozzá a tojást, a liszteket, sót, borsot és a fűszereket tetszés szerint. Keverjük össze. Sütőpapíron nyújtsuk ki körülbelül félcentis körlap formára. Süssük 5 percig, majd vegyük ki a sütőből, és tegyük rá a sajtokat (a megmaradt fél bögre mozzarellát, a parmezánt és a cheddart). Tegyük vissza a sütőbe, és süssük aranybarnára, mintegy további 5-7 percig.

Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges. A fűszerek, fűszerkeverékek nem mindig gluténmentesek, erre is figyelni kell!

A receptet szakmailag ellenőrizte: Tihanyi András dietetikus, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, valamint prevenció-, közösségi egészségfejlesztési és egészségkommunikációs szakértő.

Isteni fasírt hús nélkül, gluténmentesen: gyors és egészséges vacsora Isteni fasírt hús nélkül, gluténmentesen: gyors és egészséges vacsora

Ízében a megszokott fasírt, pedig egy gramm hús nincs benne. Vegánok tojás nélkül is elkészíthetik. Gluténmentes, tejmentes, szójamentes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Linzertészta bazsalikomos citromkrémmel (cukormentes recept)

Szinte lehetetlen elrontani, és millió módon lehet variálni a tölteléket hozzá. Íme az egyik legjobb.

2020. augusztus11., 06:04

Áfonyás smoothie egy kis csavarral (na jó, spenóttal és zabpehellyel) – glutén-, tej-, tojás-, cukormentes, vegán recept

Így lesz pár hozzávalóból friss, üde ízű, egészséges reggeli vagy tápláló snack. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, vegán recept.

2020. július13., 06:04

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Zöldséges rakott csirkemell laktózmentes sajtmártással (gluténmentes recept)

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogás, mégsem a hagyományos csirke-rizs páros. Tökéletes olyan alkalmakra, amikor nincs sok időtök főzni, mégis friss ételt szeretnétek az asztalra varázsolni.

2020. augusztus11., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek