Felismered, ki írta a legszebb magyar gyerekverseket? Kvíz!

Boldog az a gyerek, akinek olvasnak; szebben beszél, akinek sokat olvasnak; és szerencsés, akinek jót olvasnak a szülei. A magyar gyereklíra klasszikusaival aligha lehet melléfogni: kincset tartanak otthon, akiknek a polcán Weöres, Kányádi vagy Tamkó Sirató verseskötetei sorakoznak. A rímes forma nemcsak a játékosság és a humor közvetítésére kiváló. A csengő-bongó sorok között gyereklélekig hatol a gondolatiság is.

Gyerekkorunkban is örömmel hallgattuk, és felnőttként is lelkesen olvassuk a magyar líra legszebb, gyerekeknek (is) szóló alkotásait. Nem véletlenül. Nem mindegyik szöveg íródott kifejezetten a fiatalabb korosztálynak: Weöres verseit például ma már inkább játék-, mint gyerekverseknek nevezik.

Akárhogy is, az idézett sorok egy részét kívülről fújjuk még akkor is, ha a szerzőt hirtelenjében nem is tudnánk megnevezni. 

Kvízünkből kiderül, neked mennyire megy! 

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek