4+1 jelmez az utolsó utáni pillanatra

Nyakunkon a halloween, de a gyerek még nem tudja, hogy minek szeretne beöltözni? Adunk pár tippet a kezdőtől a haladó szintig, hogy mi az, amit az utolsó pillanatban még elkészíthetsz.

Ma már nem elég, ha október 31-ére töklámpást faragunk a gyerekkel, hiszen ez lett a második farsang, és jelmez kell, mert halloweenbuliba megy, vagy épp a szomszédságot járja be édesség reményében. Ha nem akarsz készen vásárolni, esetleg lecsúsztál a kölcsönzésről, vagy szimplán csak szeretnéd te magad elkészíteni a gyerek jelmezét, akkor íme néhány tipp, amit még összedobhatsz szerda estig!

Lego

Rendkívül egyszerű, uniszex darab, csupán egy nagyobb méretű kartondoboz és néhány üres joghurtos pohár kell hozzá. A dobozon kivágjuk a helyet a gyerek fejének és a karjainak, majd két sorba ráragasztjuk a poharakat a hasi oldalára. A végén egyszínűre lefestjük, és kész is!

Csontváz

A gyerek csontvázas jelmezt szeretne, de már nem kapsz sehol? Házilag is könnyedén elkészítheted! Először is rajzold rá a csontokat sütőpapírra, a neten számos oldalt találsz, ahonnan lemásolhatod, hogy körülbelül hogyan is kellene kinéznie az egyes csontoknak. Ezután vágd ki őket, majd a megmaradt sablonokat fektesd rá egy fekete felsőre, illetve nadrágra. Fehér textilfestékkel fesd meg a csontokat, ügyelve a szélekre. Ha megszáradt, akkor vedd le a papírt! Ha világító jelmezt szeretnél, akkor használj foszforeszkáló textilfestéket! (Az eredeti amerikai leírás sütőpapír helyett úgynevezett freezer papert használ, ami annyival jobb, hogy rá tudod vasalni a ruhára, így biztos, hogy nem csúszik el festéskor.)

Egyszarvú

Az óvodáskorú kislányok körében elég intenzív a póni- és az unikornismánia, így ezzel nehéz melléfogni. A CraftaholicsAnonymus útmutatója alapján pedig nem is nehéz elkészíteni. Egy fehér pulóver és fehér nadrág az alap, majd ehhez kellenek fehér és színes filcek a fülekhez, a szarvhoz és a szarvat díszítő virágokhoz, valamint színes fonalak, amik a sörényét és a farkát adják majd. 

Fej az üvegben

Ez a jelmez picit több eszközt és időt igényel, de tuti nyerő darab. Kelleni fog egy nagyobb hátizsák a gyerek hátára, ezt alaposan tömd ki. Adj rá egy felnőtt méretű ballonkabátot úgy, hogy a feje körülbelül a hasi részen, a gombok között lógjon ki, míg a kabát többi részét tömd ki. Az eredeti ötletben a gyerek feje egy csavaros fedelű műanyag edényben van, ha ilyet itthon nem találsz, akkor jó lesz egy műanyag vödör is, amiben nápolyit szoktak árulni. A lényeg, hogy alulra akkora nyílást vágj, hogy a gyerek feje beférjen. A kabát ujjához biztostűvel rögzíts kitömött kesztyűket, majd ezeket ragaszd a vödörhöz, mintha ezek tartanák, és kész is!

+1 Predator

Erre idén már biztos nem jut idő, de aki szeret horgolni, annak jó inspirációk lehetnek az amerikai Stephanie Pokorny alkotásai. Stephanie gyermekei évek óta minden halloweenkor horgolt maskarába bújnak, ám idén igazán kitett magáért, ugyanis a fiának egy Predator jelmezt készített, amiből még az arca sem látszik ki.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek