A fél világ odavan a gyerekkel a karján órát tartó tanárért

Nem először segítette ki a bébiszitter nélkül maradt kisgyerekes diákját egy amerikai tanár.

Már a fél világot bejárta az a fotó, amelyen Bruce Johnson, az Arkansasi Állami Egyetem fizikatanára egy kisgyerekkel a kezében tart tanórát. A professzort meglepte a hirtelen jött népszerűség, mert mint a CNN-nek elárulta, nem ez volt az első ilyen alkalom. Csak ebben a félévben már 2-3 diákja is bevitte magával a gyerekét az órájára.

Johnson már 24 éve tanít, és mindig lenyűgözték azok a tanítványai, akik család mellett vágtak bele a tanulásba. A képen látható eset két héttel ezelőtt történt, amikor az egyik diákja nem talált bébiszittert, és megkérdezte Johnsont, hogy magával viheti-e a kislányát az órájára. Elmondása szerint, nem tudott ellenállni a kislány mosolyának és a felé nyúló karjainak, így megkérdezte a tanítványától, hogy felveheti-e.

Az Egyesült Államokban nincsen fizetett szülési szabadság, a szövetségi szintű törvények szerint a munkáltatók csak 12 hét fizetés nélküli szabadságot kötelesek biztosítani. Állami szinten ettől lehetnek eltérések, New York államban 2018-tól már 8 hét fizetett szabadsága van a kismamáknak, míg Washington államban 2007-ben megszavazták a fizetést, de pénz hiányában azóta sem vezették be. Így ha az apa nem tudja egyedül eltartani a családot, akkor sokan már néhány hét után újból munkába állnak.  

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.