A hajtetvek összehozzák a családot

Főleg, ha az összes gyereknek sikerült beszereznie néhányat.

Ha november, akkor tetűszezon. Az óvodás vagy iskolás gyerekeket nevelő szülők ilyenkor már lázasan írogatnak egymásnak, hogy kinek tetves a gyereke, és a legtöbb szülő számára horrorisztikus élmény egy serke felfedezése a gyerek hajában. Mandy Nolan csemetéi számára azonban igazi kaland felfedezni egy-egy petét. Ez ugyanis az ausztrál család otthonában nagyjából a közös filmnézésnek megfeleltethető, kellemes és játékos elfoglaltsággá nőtte ki magát – írja a Daily Mail.

Tetűolimpia

Az anya tetű elleni sampon helyett a hüvelykujjai segítségével szabadítja meg egyébként a gyerekeket a tetvektől, külön kiemelve a szétrobbanó élősködők pukkanása jelentette örömöket.

A tetűtűzijáték után hátramaradt parazita tetemek száma mellesleg külön érdekes a kurkászó anya és gyerekei számára, a legtöbb halott tetvet produkáló csemete nyeri meg ugyanis a mosogatógép kipakolásának díját. Kicsit olyan tehát a tetvesség az ötgyerekes család számára, mint a karácsony.

shutterstock 69235237

Tízből kilenc majom ezt ajánlja

Az ihletet amúgy egy állatkerti látogatás adta a család számára. Az egymást kurkászó csimpánzok láttán ugyanis rögtön megjegyezte Mandy nyolcéves lánya, hogy ez bizony pont olyan mint, amikor az ő tetveit távolítja el a tetűgyilkos anya.

Mandy szerint egyébként azért is hasznos a kissé talán rendhagyó tetűpolitika, mert mióta kisebbfajta ünnepnappá lett a tetvek összeszedése, fel sem merül a gyerekekben, hogy letagadják a dolgot. Pedig nem a tetű a ciki, hanem az elsunyulása.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek