Így viselkedik egy ideális nagyszülő a szülés után

Valószínűleg csak rögtön a szülés után lehet ilyen, hisztérikussága ellenére is precíz listával előrukkolni.

A Romper szerzője, aki ha akarná sem tagadhatná le, hogy a saját szülése utáni események alapján állította össze a furcsán egzakt listát, meglehetősen sokat követel, bár szerencsére kevés olyan kívánsága van, amit ne teljesítene a legnagyobb örömmel egy frissen nagyszülővé avanzsált szülőpáros.

Annak ellenére, hogy őt még itatni is kellett, mert a szülés után arról is hajlamos volt elfeledkezni a baba betegsége miatt, hogy az emberi szervezetnek szüksége van vízre is. A jó nagyszülők kötelességeinek listája pedig valahogy így néz ki Priscilla szerint.

Láthatási jog

A nagyszülők azonnal fel kell hogy bukkanjanak. Legalábbis, ha megkapták erre az engedélyt, a kissé szigorú anya ugyanis feltételekhez köti a dolgot: jöhetnek tehát a nagyszülők, sőt kell is, hogy jöjjenek, de akkor és csak akkor, ha erre a friss anya is rábólintott.

Gyerekruhát hoznotok jó lesz

Ez persze megint csak olyasmi, amire valószínűleg még soha a történelem folyamán nem kellett külön felbiztatni nagyszülőket, sőt egy idő után inkább a ruhalavina megállítása jelent majd kihívást a szülőknek.

shutterstock 561426808

Ki is mossák azokat a ruhákat?

Igen, Priscilla szerint mossák is ki, amit hoztak. Sőt, az se baj összehajtogatják, aztán el is teszik őket.

Mindig hoznak magukkal ételt

Ebben az esetben nem csak az otthoni ízek utáni vágyakozás miatt javasolt az ételhordás, egy friss anyuka ugyanis csak a legritkább esetben képes arra az első hónapok alatt, hogy főzzön is valamit, tehát tulajdonképpen bármi jól jön ilyenkor, ami ehető.

A lányuknak is hoznak ajándékot

Elvégre most szült. Igazi mérföldkő, ráadásul fáj is, tehát a baba mellett az anya is megérdemel azért egyet s mást.

Nem csinálnak úgy, mint akik mindent jobban tudnak

Még akkor sem, ha tényleg mindent jobban tudnak. Vagy tudtak, hisz sok víz lefolyt már azóta a Dunán, hogy utoljára szülők voltak, ráadásul a tudálékos nagyszülők nem csak idegesítőek, de azt is ellehetetlenítik, hogy a lányuk valóban megtanulja, milyen is egy magabiztos anya.

Viszont tanácsot adnak, ha szükség van rá…

Persze csak a tudálékosság kerülendő! Amikor viszont kifejezetten szükség van a tanácsaikra, akkor osszák meg a tudásukat.

A friss mamára vonatkozó kritikus megjegyzésekkel nem árt csínján bánni

Tehát tanácsot – feltéve, ha kérik – ad az ideális nagyszülő, kritizálni viszont nem kritizál az első hónapokban, legalábbis ami a lányuk külsejét vagy az otthonában uralkodó kaotikus állapotokat illeti.

„És te hogy vagy?”

A baba jelenlétében könnyű megfeledkezni a dologról, de azért az anyától sem árt megkérdezni néha, hogy érzi magát.

Tudni kell azt is, mikor kell gyorsan kereket oldani

A jó nagyszülőknek azzal is mindig tisztában kell lennie Priscilla szerint, mikor kell lelépni, és magára hagyni az anyát és a gyereket, hadd fetrengjenek egy kicsit kettesben az ágyban.

Ugyanakkor ha babysitterre van szükség…

Természetesen azt még Priscilla sem várja el a nagyszülőktől, hogy állandóan rendelkezésre álljanak, de azért nagy segítség, ha jelzi a nagyi, hogy ha kell, besegít. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra