Titkos füzettel fedezhetjük fel Budapestet

Családi kirándulásra invitál a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, melyek közösen olyan füzetet dobtak össze a fővárosról, mely alapján a gyerekek és felnőttek nagy élvezettel ismerhetik meg Budapest addig talán általuk ismeretlen arcát.

A Városi Titkos Füzet segítségével bárki turista lehet a saját városában (már ha az a város épp Budapest), a kiadvány teljesen ingyenes, tele van olyan érdekességekkel, hasznos információkkal és játékos feladványokkal, melyek segítségével gyerekek, szülők és nagyszülők közösen ismerhetik meg Budapest Belváros épületeit, tereit, szobrait és izgalmas titkait.

event 6111

„A füzettel az volt a célunk, hogy az egész család közösen ismerhesse meg Budapest olyan látványosságait, amelyek mellett akár nap mint nap elhaladunk munkába vagy iskolába menet, de nem állunk meg, és nem csodálkozunk rá részleteikre. A kiadvány összeállításakor arra is törekedtünk, hogy a felnőttek és a gyerekek igényeiknek megfelelő, sokrétű információt szerezhessenek be a főváros egyes épületeiről, tereiről, és az ezekhez társított feladványok segítségével, alaposabban megfigyelhessék, sőt, ha kedvük van hozzá, át is tervezhessék a várost” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes a sajtóközleményben.

A Városi Titkos Füzet a nagy érdeklődésre való tekintettel a BVA nemrég indult weboldaláról, az enbudapestem.hu oldalról letölthető, és akár otthonról kinyomtatható formában is elérhető. A honlap térképfunkciója segítségével a gyermekes családok számára fontos szolgáltatások – játszóterek, ivócsapok, MOL Bubi pontok – is fellelhetőek. 

event 6398
Mustra