9 évesen a nevelő felakasztott a fogasra, és otthagyott

Az SOS Gyermekfalvak kisfilmjei azt mutatják be, hogy milyen is a gyermekvédelmi rendszer belülről. Erről pedig azok mesélnek, akik a legjobban ismerik, mert maguk is állami gondoskodásban nevelkedett fiatalok.

Gábort egyik nevelője felakasztotta a fogasra, míg a másik anyja helyett anyja lett. Összesen 70 felnőtt gondozóval került kapcsolatba, ebből úgy érzi, négy emberrel alakult ki valódi kötődés.

Magyarországon 22 ezer gyerek él gyermekvédelmi gondoskodásban, közel félezren az SOS Gyermekfalvakban. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira. Az alapítvány az Európai Bizottság támogatásával 9 uniós országban folytatott program keretében gyerekjogi képzést indít gyermekvédelmi szakellátásban dolgozóknak. Összesen 800 szakembert képeznek ki.

Az SOS Gyermekfalvak kampányfilmjeiben olyan helyzeteket mutat be, amelyek nyomot hagynak egy gyerek életében. Állami gondoskodásban élő fiatalok beszélnek őszintén az őket ért sérelmekről, örömökről.

Sára például rendezett körülmények között élt, édesapja diplomás közgazdász és iskolaigazgató volt, mégis röviddel a szülei válása után az SOS Gyermekfaluba került testvérével. Ma egyetemi hallgató és önálló életet kezd Budapesten. Ő és Gábor történetét is megismerheti az SOS Gyermekfalvak kis videóiból.

Oszd meg másokkal is!
Mustra