Mikor ér rákérdezni: terhes vagy?

Rendkívül közszolgálatiak leszünk ma, egy sokak által felvetett problémára, hogy úgy ne mondjuk, örök kérdésre találtuk meg a választ. A könnyebb megértésben infografika is segít, íme.

A kérdés pedig, hogy vajon melyik az a has méret, aminél már jogos nekiszegezni a kérdést a tulajdonosának: terhes???

A forrás ismeretlen, már-már népmesei
A forrás ismeretlen, már-már népmesei

Az infografika mindennél világosabban és egyértelműbben rámutat: NINCS az a haskörfogat, aminél ne tudnánk lyukra futni. Vagyis soha, de soha ne kérdezzük meg kerek perec a nőismerősünktől, hogy várandós-e. Sőt, jobb, ha nem is célozgatunk, mert ugyanolyan kínos tud lenni a vége. 

Sajnos az ilyen jellegű ismeretterjesztésre tapasztalatunk szerint nagy szükség van: habár én már jóval korábban találkoztam ezzel az ábrával, a jó hír és az együtt örvendezés reményében mégis többször rákérdeztem már ismerőseimnél, hogy mi a helyzet, csak nem? És annál cikibbet, mint amikor a válasz az, hogy á, nem, csak szeretek enni, hát, nehezen lehet elképzelni.

Barátnőim beszámolói szerint a másik oldalon állni sem kellemesebb: ha jobban belegondolunk, senki se szereti, ha kérdés formájában ugyan, de arra utalnak, hogy bizony nagy a hasa.

Ugyanerre a következtetésre próbál rávezetni egy másik ábra is, amit a napokban találtunk, csak nem a haskörfogattal hozza összefüggésbe a kérdés feltevésének jogosságát, hanem röviden azzal, hogy kinek mi köze hozzá. Két kérdés merülhet fel: az egyik, hogy maga az érintett elmondta-e, hogy gyereket vár, a másik, hogy ott leszel-e szüléskor a szülőszobában. A válasz mindkettőre ugyanaz: ha igen, mondd neki, hogy egy istennő. Ha nem, akkor nem a te dolgod, ennyi. 

Szóval fogadjuk el, hogy ha terhes ismerősünk úgy érzi, hogy tájékoztatni szeretne bennünket az állapotáról, meg fogja tenni. Egyébként semmi közünk hozzá. Ha pedig a BKV járművein szeretnénk előzékenynek látszani, és átadni a helyünket egy vélhetően várandós nőnek, akkor figyeljünk az egyéb jelekre, mint például jellegzetes járás, tartás, pocak simogatása, elrévedő tekintet, éteri félmosoly, esetleg konkrét kérés, hogy leülne. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra