Pályázat: képregényekkel az írástudatlanság ellen

Tudta ön, hogy ötből egy kamasz, és szintén ötből egy felnőtt küzd kihívásokkal az olvasás terén? Hogy minden utcában 11 olyan ember él, aki nem tud jól olvasni? Vagy, hogy minden iskolai osztályban négy olyan gyerek van, akinek olvasási problémái vannak? Ezek az adatok nem a burundi vagy a tadzsikisztáni, hanem az európai helyzetet írják le.

Szeptember 8-a 1965 óta az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napja. Ezen a napon világszerte figyelemfelkeltő programokkal népszerűsítik az írás és olvasás fontosságát. A Műveltség Hete 2015 nemzetközi programsorozathoz Magyarország is csatlakozott. 

Gerhard Joren

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet képregény pályázatot hirdet kamaszoknak. A kiírásra háromfős csapatok jelentkezhetnek, és olyan 5-10 oldalas képregényeket várnak, melynek témája Kofi Annan, egykori ENSZ főtitkár egy mondata: „A műveltség híd a nyomorból a remény felé”.  Azaz: olyan képregényekkel lehet pályázni, amelyek arról szólnak, hogy az olvasni tudás és a műveltség megszerzése hogyan változtatta meg a szereplő(k) életét.

A pályaművek készülhetnek kézi rajzzal vagy digitálisan, a kész munkákat PDF formátumban kell beküldeni 2015. szeptember 17-ig, a programsorozat zárónapjáig. A részletes kiírás itt olvasható.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a kiírásban nem árulta el, hogy mit lehet nyerni, csak annyit írnak, hogy „értékes tárgyjutalom”.  A pályázatra általános iskola 7-8. osztályos és középiskola 9-10. osztályos tanulókból álló csoportok jelentkezhetnek az űrlap kitöltésével

Oszd meg másokkal is!
Mustra