Tökéletes sminket készít a vak szépségvloggerlány

Habár már két éve egyáltalán nem lát, Lucy Edwards tökélyre fejlesztette a tükör (és látás) nélküli napi szépségrutint - adta hírül a Hufftington Post.

A 19 éves lány a jobb szemére 11 éves kora óta vak, két évvel ezelőtt pedig a másik szemére is elveszítette a látását. A nővére segítségével azonban sikerült elfogadnia a helyzetet, és megtanulta úgy kisminkelni magát, úgy, hogy közben egyáltalán nem látja, hogy mit csinál.

A szépségtippjeiről pedig videókat is készít, melyeket a YouTube-on, a YesterdaysWishes nevű csatornáján oszt meg. Közben a nézőinek bemutatja a kedvenc termékeit és az alkalmazott technikákat is. Kialakult rutinja van már, ha a helyzet azt kívánja, korrektort használ, ha kontúrozni szeretne, akkor kontúroz. Érdemes megnézni a videót, egészen elképesztő, ahogy a tust használja például. 

Azt mondja Lucy, ha csinos, sokkal jobban érzi magát a bőrében (és lássuk be, ezzel mi mind így vagyunk). Valójában nem is a sminkre van szüksége, hanem arra, hogy úgy érezze, ura önmagának.  

A sminkelési tanácsok mellett Lucy arról is beszél a videóin, hogy mit jelent vaknak lenni, ezen kívül tippeket ad arra, hogy nemlátóként hogyan lehet megoldani bizonyos helyzeteket, például hogyan használja az ATM-et.

Azt mondja, a vak szépségvloggerek közössége nem túl nagy a YouTube-on. Amikor megvakult, és éppen szüksége lett volna ilyen forrásokra, órákon keresztül kellett keresgélnie a neten, mire talált valamit. Lucy videóinak köszönhetően talán valamivel már könnyebb dolguk lesz azoknak a nemlátó lányoknak, akik inspirációra vágynak, de valójában példakép lehet mindenki számára.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek