Végre egy jó kiállítás gyerekeknek is

Elmentünk megnézni a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett, „Kaland a dzsungelben” elnevezésű, gyerekeknek szóló óriás-társasjátékot. Akkor még nem is sejtettük, hogy ez nem csak egy sima, állattól-állatig gyalogló, a felnőttek számára egyáltalán nem élvezetes program lesz. Viszont az első kis helyiség után nyilvánvalóvá vált, hogy eléggé bírni fogjuk ezt a dzsungelesdit. 

A belépésnél kaptunk egy nagyítót és egy pakli papírkártyát, melynek lapjain 16, különböző színű léghajó van. A feladat az volt, hogy a léghajókat megtaláljuk a különböző állatok alá írt feladványok útmutatása segítségével. Nagyon jópofa volt, és tényleg jól szórakoztunk, miközben próbáltuk megfejteni a rébuszokat. A rejtvények abszolút megfejthetők egy 5-6 éves gyerek által is, persze csak akkor, ha van, aki felolvassa nekik a teendőket. A bemutatón elképesztően jó, színes, óriási fotók is láthatók, amiket még a 2-3 éves korosztály is biztosan élvezhet. A trópusok élővilágának játékos, kalandos megismerését célzó kiállítás elsősorban óvodásoknak, iskolásoknak és kisgyerekes családoknak szól.

Nézze meg az általunk készített fotókat. Mivel nem akartuk előre lelőni a poént, csak egy kis ízelítőt kínálunk a képgalériában, klikkeljen!

Amit hiányoltunk: elég kevés információ található az állatok élőhelyéről, szokásairól, jellegzetességeiről, életmódjukról, mert hát ugye, attól például, hogy egy állat a trópusokon él, még nem leszünk sokkal beljebb; jó lenne megtudni azt is, hogy melyik kontinensen. Ezt leszámítva nagyon jó buli, és nem kizárt, hogy a gyerekeknek ezek az ismeretek talán nem is hiányoznak annyira, mint nekünk, felnőtteknek. Ami még fura volt, a Vajdahunyadvár bejáratánál semmi nem hirdeti, hogy egy ilyen kiállítás is létezik a múzeumban, illetve a múzeum bejárata előtt sincsenek táblák, csak egy kicsi, amit nem vettünk volna észre, ha nem célirányosan a kiállításra igyekeztünk volna.

Fontos információ a kiállításról

A kiállítás április 12-ig fut, szombatonként is nyitva van, bónuszként meg a tavaszi szünetben végig és a húsvéti ünnepek alatt (még húsvéthétfőn) is nyitva lesz. Nyitva tartás: Hétfőn zárva, Kedd-Vasárnap 10-17 óráig. Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár.
Jegyárak: felnőtt 1450 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1250 Ft

Oszd meg másokkal is!
Mustra