Ezeket a gyerekfilmeket nézték 2013-ban

Zambézia, Pingvinkirály, a Zöld urai – hogy csak néhányat mondjunk a 2013-ban bemutatott gyerekfilmek közül. Ha fáj a szíve, mert elmulasztotta őket, vagy csak nézne valamit a hétvégén a gyerekkel, akkor nézze meg a listát.

A 2013-ban bemutatott filmek

Hupikék törpikék 2.

Csillaghercegnő

Üstökös a Mumin-völgy fölött

Jégvarázs

Rozsdalovag

A Mikulás-mentőakció

 Pinokkió

Justin, a hős lovag

Derült égből fasírt 2:

A második fogás

Gladiátorok gyöngye

Turbó

Niko: Kistesó nagy bajban

 Halbalhé

Dinoszauruszok, a Föld urai

Hópihe

 Pulykaland

Íme az itthon bemutatott mozifilmek listája!

A Pingvinkirály erős kezdés volt 2013 elején, ha hozzátesszük, hogy David Attenborough készítette, máris egy közepesnél kicsit izgalmasabb film jelenik meg a szemünk előtt. Ez ráadásul egyszerre szórakoztat és tanít, és még története is van. A film Rexről a fiatal királypingvinről szól, aki Dél-Georgia szigetén éldegél. Na vele történnek mindenféle izgalmak, de aztán minden jó, ha jó a vége.

Aztán máris jött a Zöld urai, ahol furcsa kis lények élik mindennapjaikat. Ide kerül el egy csoda folytán egy lány, akinek meg kell mentenie magát és a világot, ráadásul ott a szerelem is. Inkább lányoknak ajánljuk, ők biztos élvezni fogják.

Zambézia egy város, melyet madarak laknak. Az Afrika közepén elterülő várost egy idős madár vezeti. A dráma abból adódik, hogy valaki el akarja pusztítani a várost, de szerencsére aztán minden jó, ha jó a vége.

Az igazán idétlen Croodék című film egy ősembercsalád történetét dolgozza fel. A sokáig csak a barlangjukban élő famíliának szembe kell néznie az élet nagy kihívásaival, és el kell hagyniuk a barlangjukat.Ráadásul persze - nem fogják elhinni, de - jön a szerelem, egy kamaszlány képében.

Ha a gyerek szereti az állatos filmeket, akkor vigye el az Egyesült állatok című filmre. Túl sok izgalmat ne várjon tőle, a film középpontjában az a dráma áll, hogy hová tűnt el a víz a szavannáról. Szerencsére egy bátor szurikáta és egy jámbor oroszlán (Tiszta Bruckner Szigfrid) úgy dönt, megkeresik a vizet. Eközben összefutnak egy kakassal, aki egy jegesmedvével, egy kenguruval, egy tasmán ördöggel és két galapagosi teknőssel kóborol Afrikában. .

Minden bizonnyal a tavalyi év filmje a Gru2, amiben a világ legcukibb lényei (minyonok) szerepelnek, és késztetik önfeledt nevetésre a gyerekeket és a felnőtteket. A történet egyébként viszonylag egyszerű, de a kis lényeknek, és magának Grúnak köszönhetően egy élvezhető filmet sikerült csinálni.

Aki bírja, ha óriáshamburgerek támadnak a világra, az nézze meg a Derült égből fasírt 2-t, amelyben megelevenednek az ételek, miután egy őrült tudós egy gépet épít, mely önálló életre kell. Az Index kultrovata szerint 10/10-re értékelt filmen jól lehet szórakozni, bár véleményünk szerint inkább a fiúk fogják értékelni a támadó sajtburgereket, melyek végül nem törnek világuralomra.

A 2013-as év felfedezettje a csiga, amely talán az utolsó olyan állat, aki még nem kapott főszerepet. Az erősen hollywoodira szabott állat minden vágya, hogy egyszer versenyautó lehessen. Turbónak persze ez sikerül is, néhány szerencsétlen de szeretnivaló szereplő segítségével.

01 (1)

Csiga után egy cuki bambuszcápa izgalmas életébe pillanthatunk be, aki felfedez egy korallzátonyt, mely tele van bambuszcápa tojással. Erre azonban a búvárok is hajtanak, így persze kialakul egy kisebb konfliktus, ráadásul az ipari szennyezés is közeleg, és még a pókrákokról nem is beszéltünk. A Némó nyomában sikere után gyakorlatilag bármilyen halas film jöhet, csak legyen elég cuki a főszereplő., így a Halbalhé is sikerrel vette az akadályokat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek