no

Kevés a szex? Tíz tipp gyerekes szülőknek

Néhány év házassággal és pár gyerekkel a hátunk mögött a legtöbben nosztalgiával gondolunk vissza a kezdeti vihánc időkre, amikor naponta akár többször is, amikor még ismeretlen volt az, hogy éppen túl fáradtak vagyunk, vagy nincs kedvünk, vagy ébren van a gyerek, vagy már mi nem vagyunk ébren. És ha mindez nem lenne elég, egy sor helyen elolvashatjuk, hogy a tartós házasság titka a heti minimum egy (máshol kettő, esetleg négy) kiadós szex.

stockfresh 1015102 happy-couple-kissing sizeM

Máshol pedig azt, hogy a legtöbb gyerekes házaspár havonta legfeljebb egy-két alkalommal szeretkezik. És a legtöbben, ha megkérdezik, azt is elmondják, hogy nem a szándék hiányzik, szinte mindenki szeretne több szexet, csak valahogy aztán mégsem lesz.

A bölcsek viszont azt hangsúlyozzák, az életben ezt sem adják ajándékba, meg kell dolgozni érte, méghozzá tudatosan.Összeszedtünk egy sor szabályt, amit gyerekes pároknak érdemes szem előtt tartani.

1. Legyen szex. Méghozzá este 11 előtt, utána ugyanis reménytelen, mert valaki úgyis elalszik.

2. Még az előjátéknak is lehet előjátéka. Sokkal könnyebb ráhangolódni, ha a gyengédségnek nem fektetés után, a gyerekek foltos pólóit rakosgatva kell előtörnie. Emlékszünk még a régi szép időkre, amikor e-mailen, telefonon, sms-ben húztuk egymást? Hát csak rajta! A fontos csak az, hogy legyen egyezményes kód az ilyen levelek tárgymezőjéhez, hogy véletlenül se a főnökkel a hátunk mögött nyissunk meg valami nem teljesen munkahelykompatibilis kis kedvességet.

3. Mondjuk el! Akármilyen triviálisnak is hangzik, még a sok éves házasságokban is gyakori, hogy a két fél még mindig arra vár, hogy a másik valahogyan kitalálja majd, mi az, amire igazánk vágyik. A rossz hír az, hogy ha eddig nem jött rá, valószínűleg már nem is fog. A jó meg az, hogy ha eddig kitartott mellettünk, valószínűleg szeret minket, és lelkesen tesz majd a kedvünkre.

4. Nem érdemes várni az ideális alkalomra. Olyan általában úgysincs. Ha a szándék megvan, egy tízperces gyors tökéletesen megfelel.

5. Legalább heti-kétheti egy szabad délután, este, csak kettesben, gyerekek nélkül. Ebbe még egy gyerek sem rokkant bele, viszont a kapcsolatnak jót tesz. Nem kell izomból szexelni, de ilyenkor azért jóval könnyebben megy.

Önöknél milyen gyakran van szex?

6. Ki a hálószobából, de akár a lakásból is.

7. Egy kor után a mennyiséget preferáljuk a minőséggel szemben, Mert ha csináljuk, úgyis mindig jó lesz.

8. Az olyan mondatok, mint a "teremtsük meg a hangulatot", csak tovább fokozzák a stresszt. Ne hagyjuk, hogy még egy dugás is több feladatot jelentsen. Az illatgyertya meg az erotikus illatú masszázsolaj menő, de ha a hátunk közepére kívánjuk, hogy még ilyenekért is futkározzunk, hát inkább hagyjuk az egészet a fenébe!

9. Legalább ilyenkor ne foglalkozzunk a súlyunkkal, a ráncainkkal és a narancsbőrrel. De tényleg! A másik sem lett fiatalabb az esküvő óta.

10. Ne legyen lelkiismeret furdalásunk, ha időnként Brad Pittről álmodozunk szeretkezés közben, a férjünk közben úgyis Angelinára gondol. És Brad Pitt még mindig sokkal jobb, mintha közben fejben a másnapi bevásárlólistát raknánk össze.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra