Még a ZP-ben is gyűjtenek

Több jó kezdeményezésbe is belebotlottunk az iskolakezdés kapcsán, és biztosan van még rengeteg hasonló, ha tudnak ilyenről, írják be kommentben. Bár itt a Porontyon igyekszünk kerülni az érzelgést, de most előállunk a farbával: szerintünk jó fej dolog segíteni azoknak, akiknek nincsenek tanszereik. És, bár biztos jön majd ezer ellenkező értelmű komment, én azt vallom, hogy az a konkrét kisiskolás, aki ott ül a padban, és nincs semmije, na ő pont nem tehet semmiről, sem a szülei anyagi helyzetéről, sem a nehéz helyzetről. Ha van affinitásuk az efféle jótékonykodáshoz, érdemes körülnézni, mert még számtalan helyen szerveznek hasonló akciókat.

stockfresh 1561569 back-to-school sizeM

Az Iskolatündér fedőnevű jótékonysági akcióban mélyszegénységben élő gyerekek számára gyűjtenek tanszereket. Itt olyan adományokat várnak, mint például füzetcsomagok, ceruzák, rajzeszközök, tankönyvek, és még sok minden más, a teljes felhívás elolvasható itt. Az újlipótvárosi akció során szeptember 7-ig több (tesztelt, megbízható) helyszínen is le lehet adni az adományokat (Parksarok, Noha, Pozsonyi Piknik), amelyek borsodi iskolásokhoz kerülnek - a legtöbbünk számára a Nyomor széle blog által ismert Igazgyöngy Alapítvány segítségével.

Egy-két napig tart még hasonló akció a Polgár Alapítványnál, és a Zöld Pardonban, a szórakozóhely vendégei az akció indulása óta már annyi tanszert adtak össze, ami elég lenne 10 iskolai osztály valamennyi gyerekének. Pécsett is sokadik éve gyűjtik az adományokat, amelyeket a Máltai szeretetszolgálat oszt szét.

Szintén jó ötlet a cserebere, hiszen minden anyuka tudja, hogy (a legtöbb gyereknél) minden év végén maradnak olyan tankönyvek, eszközök, amikben bőven lenne még egy év. A Zöldbolt iskolaszer csereberét hirdetett meg Budapesti és Veszprémi boltjába, ez szeptember 9-ig tart, itt olvashatjátok el a részleteket. A szabályok egyszerűek: a bevitt, használt, de jó állapotú iskolaszerekért (írószerek, tankönyv, füzet, táska, sokminden) cserébe mindenki választhat másik, neki tetszőt. Az akció lezárása után esetleg megmaradó iskolaszereket a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászorulókhoz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek