Hétvégi programajánló: mesés kirándulás a Trafóban

A Forte Társulat interaktív táncos meséje magával ragadó élmény gyereknek-felnőttnek egyaránt. Érdemes az utolsó pillanatban is újragondolni a programot és pénteken vagy szombaton ellátogatni a Trafóba.

koto es kaori mese kovago nagy imre (25)

Luca nyolc éves. Szinte minden idejét a házuk mögötti kertben tölti. Barátja a kő, a pad, a kerítés, a kút, a lámpa és a két japán akác, melyek mindennél többet jelentenek számára: beszélget, játszik velük, rájuk bízza gondolatait, érzéseit. A fákat a család kertésze tanácsára Kotónak és Kaorinak nevezi. A kertész egy nap elhagyja a várost és elvándorol egy szigetre, a kislánytól pedig az alábbi intelmekkel búcsúzik: "ha bármi bajod van, figyeld a természetet, és ha onnan sem érkezik felelet, kérdezd a mindig változó Holdat..."

Koto es Kaori 8

Nem csak a természetre, de az egész világra figyel innentől Luca, és vele együtt az összes néző, akik nem tudnak kimaradni a csodából, melyben a két világszép akácfácska  kislánnyá, sőt, japán kisánnyá változik, akik mindig pontosak, és olyan kecsesek, amilyen minden kislány lenni szeretne.

A darab rendezője, Horváth Csaba Dó, ré, mi címmel már készített gyerekeknek
szóló előadást, a Koto és Kaoriban a Kitchen Budapestnek is köszönhetően különleges vizuális világgal és képi-táncos megfogalmazással tér vissza a gyermekműfajhoz, melyet Dés András élőben előadott zenéje tesz még élvezetesebbé a hétvégi előadásokon.

Koto és Kaori - Forte Társulat - 2012. március 9.  18:00Trafó Kortárs Művészetek Háza
Koto és Kaori - Forte Társulat - 2012. március 10.  11:00Trafó Kortárs Művészetek Háza
Koto és Kaori - Forte Társulat - 2012. március 10.  16:00Trafó Kortárs Művészetek Háza

Luca: Vati Luca

Kotó és Kaori: Maeno Shiori és Mashiko Yumeno/Higuchi Megumi

Koncepció és szöveg: Földeáki Nóra

Zene: Dés András

Rendező-koreográfus: Horváth Csaba

koto es kaori mese kovago nagy imre (17)
Oszd meg másokkal is!
Mustra