A CNN és a világ díjazza a biztonságos szülést

Míg itthon a jogvédők szélmalomhacba illően küzdenek a természetes szülésért, a CNN legnevesebb gálaműsorában vasárnap este egy indonéz asszonyt, Robin anyát nevezte meg az év hősének.

CNN Hero of the Year
CNN Hero of the YearFotó: cnn

Az Év Hőse díjat minden évben tíz, közösségi szolgálatot végző "egyszerű embernek" adják át. Van köztük mozgássérült focistákat támogató, katonaözvegyeket segítő, vagy éppen szappangyáros is, akiket a CNN nézői szavaztak be a nagy presztízsű műsorba. Az ötvenezer dolláros díj mellé a fő díjazott, idén Robin Lim alapítványa számára 250.000 dollárt is kap, amely támogatás hatalmas lehetőség a pici szervezeteknek.

Anderson Cooper és Christy Turlington bemutatja a győztest a műsorban.

Robin anya kórháza szegény anyáknak segít, akik máshol nem tudnák megszülni gyermekeiket. Indonéziában, ahol alig 8 dollár egy család napi átlagkeresete, a családok csak úgy vihetik el gyermeküket a kórházból szülés után, ha rendezték a kórházi számlát – ami a legtöbb esetben nem kis feladat, hiszen egy komplikációmentes szülés 70, míg a császár akár 700 dollárba is belekerülhet. Ez vezethet oda, hogy - az ENSZ Népesedési Alapja szerint - Indonéziában öt nőből 3 mindenféle orvosi vagy egyéb segítség nélkül próbája megszülni gyermekét. Aki a kórházba megy, az sem biztos, hogy ki tudja fizetni a számlát – így nem ritka, hogy a bent maradó gyerekek egy része örökbefogadásra kerül...

Ez ellen küzd Robin Lim, akinek kórháza és alapítványa ingyen szülésfelkészítést, terhesgondozást és szüléslevezetést kínál az asszonyoknak. Az amerikai születésű Lim testvére halála után döntött úgy, hogy életét onnantól ennek az ügynek szenteli, és mostanáig több mint 5,000 baba születését segítette.

Robin Lim szerint "Minden nap 981 nô hal meg élete teljében szülési komplikációkban. (..) A szülésznők (bábák) segíthetnek megmenteni megannyi anya és baba életét."

Segítenél? Ez Robin Lim kórháza: www.bumisehatbali.org

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.