Téli táj ablakdísz

Eddig minden évben újra és újra megvettem azt a bizonyos háromszög alakú világító
ablakdíszt és valahogy minden évben úgy alakult, hogy leesett és összetört. Az idén úgy
döntöttem, hogy valami saját alkotással lépek elő, még akkor is, ha nem annyira dekoratív,
mint a bolti változatok. A papír szerencsére elég jól bírja a „gyűrődést”, így hát alapanyagként
a kartonra esett a választásom. Kezdők és gyakorlatilag nulla kézügyességgel bírók is biztosan meg fogják tudni csinálni, a kicsit nagyobb gyerekekkel pedig együtt dolgozhatunk.

Kellékek:

1 nagyobb fehér színű kartonlap

égősor

olló

ragasztó

A téli táj elkészítése:

A kartonból az ablakpárkány méretének megfelelő hosszúságú csíkot vágunk ki. A maradék kartonra pedig olyan fenyőfákat rajzolunk, amelyeknek talpa is van (sablonként használhatunk az internetről letöltött képet, saját előrajzolt-kivágott rajzunkat, de lehetnek az erdő fái teljesen egyediek is).

A formákat kivágjuk. A talpat több helyen elvágjuk és kihajtogatjuk, hogy ezekkel ragasszuk az alapra a fákat. Ez után már csak annyi dolgunk van, hogy a megvásárolt vagy otthon meglévő karácsonyi égősort elhelyezzük a figurák között és felkapcsoljuk.

Az égősor vezetékét elrejthetjük néhány levágott fenyőággal, csak ügyeljünk arra, nehogy túlhevüljenek az izzók (ezért inkább ne kínai, hanem más, biztonságosabb égősort használjunk). Ha tovább szeretnénk díszíteni a művünket, a fákat készíthetjük csillogó papírból, ragaszthatunk rá kivágott hópihéket, vattapamacsokat is, ez jó mulatság gyerekekkel, és nem is feltétlenül lesz tőle romhalmaz az egész lakás.

Szerző: Ági

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.