Annyira szép és jó! - Élményfürdő-játszóház a város szélén

A Ramada Resort - Aquaworld Budapest fürdője játszóházzal egészült ki, hogy az egész család gondtalanul kikapcsolódhasson.

Amikor  az ember kisgyerekkel indul útnak, nagyjából a fél házat cipelné magával, legyen minden kéznél, ha a gyereket le kell kötni valamivel. Szerencsére az utóbbi években szépen gyarapodik a családbarát szállodák száma. Más kérdés, hogy amikor megérkezünk, mit találunk a „családbarát” jelző alatt üzemelő intézményben. Néhány helyen egy-két etetőszék beállításával már elintézettnek tekintik a legkisebbek kiszolgálását, de szerencsére már olyan hotelek is léteznek, ahol teljes körű kiszolgálás várja a családokat az úszópelenkától a mini-svédasztalig.

Megnyitója alkalmával személyesen teszteltük a legújabb négycsillagos gyerekbirodalmat. A Ramada Resort – Aquaworld Budapest eddig a fürdő részlegéről volt híres, de mostantól azért is érdemes ellátogatni oda, mert az egész családnak, a legkisebbektől a legnagyobbakig is biztosítja a gondtalan kikapcsolódást.

A Bongo Kids Clubot elsősorban a 3 és 12 év közötti gyerekekre méretezték. Az ennél fiatalabb csöppségek csak a szülőkkel együtt élvezhetik az óriási játszóházat, és azon belül a lekerített, direkt totyogók számára kialakított sarkot. Ez a rész tényleg a picik igényeihez igazodik, mind a játékokat, mind a puha felületeket tekintve.

A három évnél nagyobb csemetéket viszont szakértő felügyelet mellett ott is hagyhatjuk, hogy kitombolják magukat a mászóvárban, ami óriási golyófürdővel, tekeredő csúszdával és egy izgalmas mászófallal is várja a fölös energiákkal rendelkező gyerekeket. Közben a szülők igénybe vehetik a masszázs vagy egyéb szépítő, pihentető szolgáltatásokat, vacsorázhatnak nyugodtan vagy egyszerűen csak úszhatnak kedvükre a számtalan medence egyikében.

A játszóház nagyon-nagyon színes, semmiképpen sem az elmélázós, nyugodt játék színtere. A megnyitó napján az ottlévő gyerekek többsége fiú volt, akik megállás nélkül futottak, rohantak, ugráltak és másztak. A személyzettel beszélgetve kiderült azonban, hogy amikor kevesebb a vendég, arra is szakítanak időt és teret, hogy a gyerekek kézműves foglalkozásokon is részt vehessenek.

A létesítményt ezúttal egy kétévessel teszteltük. A mászóvár már ebben a korban is komoly élvezetet jelent, a gyerekek pillanatok alatt látják át a labirintus rendszerét, hogy aztán komoly fogócskázásba kezdjenek a mászókák, csúszdák között. A szülőknek egy kicsit nehezebb dolguk van, mivel kívülről nem átlátható az egész építmény, így csak a gyerekünk ügyességében bízhatunk, vagy magunk is mászunk velük.

A mászófal a 4-5 éveseknek már semmiféle gondot nem jelent, annál inkább kihívást és élvezetet, amikor föntről levigyoroghatnak a felnőttekre.

Természetesen akkor se unatkoznak majd a gyerekek, ha a Vízibirodalom mulatságait próbálják ki, van itt gyerekmedence csúszdákkal és függőhidakkal, a nagyobbak pedig már az igazán izgalmas, kalandparknak beillő csúszda-komplexumot is használhatják.

A szálloda képviselőivel beszélgetve az is kiderült, hogy bár igen sok a külföldi turista, ők mégis elsősorban a magyar vendégekre számítanak. Sokaknak eszébe sem jut, hogy nem felétlenül kell órákat autókázni, ha a közelben, Budapesten is megkaphatják az izgalmas élményeket, miközben valóban gyerekbarát környezetben tölthetik idejüket.

Dél-Budáról indulva, a félig lezárt Megyeri-híddal súlyosbított közlekedési feltételek mellett is sikerült 50 perc alatt teljesíteni a távot az Aquaworldig. Egy-két órára úgysem érdemes nekiindulni, ha már ott vagyunk, tervezzük úgy, hogy az egész napot ott töltjük. Mindezzel együtt a közeli települések lakói 10 százalékos kedvezménnyel, 3 éves kor alatt ingyenesen vehetők igénybe a szolgáltatások. A felnőtt napijegy ára 4900 forint.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek