Figyelemfelkeltő csomagolással hódítanak a bébipempők

Azt mondják, jó csomagolással a szart is el lehet adni. Ha a szép külső jó dolgot is rejt, mindenki elégedett. Ha száz százalék gyümölcsöt/zöldséget és nulla hozzáadott (mű)anyagot tartalmaz egy bébiétel, akkor joggal feltételezhetjük, hogy olyan nagyon rossz nem lehet.

Ha pedig vonzó a csomagolás, hamarabb vesszük le az áruház polcáról. Míg itthon nem túl változatos a babaételek csomagolása (a legtöbb kis üvegben kapható), addig egy külföldi bébikaja-gyártónál igazán kreatív megoldásokat tapasztaltam.

Az egészen kicsiknek való zöldségekből és gyümölcsökből készített pépeket például visszazárható, különböző, élénk színű fóliás csomagolásban dobták piacra, csakúgy, mint a hét hónapos kortól ajánlott húsos pempőket vagy a színek szerint válogatott turmixolt gyümölcsöket. A száz százalékban természetes összetevőkből készített babakajákat gyártó Ella's Kitchen termékein nem csupán a csomagolás különleges: ha a vonzó külsőtől eljutunk a termékpalettáig, kiderül, hogy olyan érdekes bébiételeket is kínálnak, mint a rizspuding mangóval és almával, a nagyobbaknak való lazacos rizottó, a gyümölcssnack vagy a babakajára önthető olasz/indiai szósz.

Ezek árait összehasonlítva az itthon kapható babakaják áraival, úgy tűnik, nem is annyira elszálltak: míg itthon egy üveg Hipp babafőételt például 400 forint körül vehetünk meg, addig egy száz százalékban természetes húsos pempő exkluzív csomagolásban 1.28 font, azaz körülbelül 435 forint. A kérdés már csak az, hogy a vevőcsalogató csomagolás mennyire környezetbarát.

Aki unja az itthon kapható alma-banán, sütőtök-krumpli és egyéb megszokott ízkombinációkat, annak pedig irány a piac, majd a konyha, ahol saját kezűleg készíthet friss pempőket, csak egy jó turmixgép/botmixer kell hozzá, meg némi kreativitás. Ötleteket meg lehet akár a csilivili weboldalról is szerezni. Legközelebb például biztos kipróbálom a brokkoli-borsó-körte mixet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra