Betiltják a fiatalok kedvelt kábítószerét Nagy-Britanniában

Betiltják Nagy-Britanniában a mefedron nevű, eddig legális partidrogot, amit a hatóságok "B" kategóriájú kábítószerré minősítenek - közölte hétfőn a brit belügyminiszter. Alan Johnson azt mondta Londonban, hogy a betiltás heteken belül megtörténik, de már hétfőtől hatályos a mefedron behozatali tilalma. A mefedronnal legalább 25 halálesetet hoznak kapcsolatba szakértők Angliában és Skóciában.

A mefedron általában felszívható fehér vagy sárgás por, de kapható tabletta vagy kapszula formában is, amit főleg fiatalok használnak bulikon, innen az egyik neve is. A partidrogot úgy hozták forgalomba, mint növényi tápanyagot, ezért kapta a Növényi Trágya nevet.

A drog hatása miatti aggodalmak két fiatal, a 18 éves Louis Wainwright és a 19 éves Nicholas Smith két héttel ezelőtti halálát követően erősödtek meg, mindketten mefedront szedtek ugyanis. Azóta már újabb halálesetek is történtek a szerrel összefüggésben.

(Független Hírügynökség)

A mefedront használók tapasztalatai szerint a szer hangulatjavítól, fokozza az észlelést és a társas érintkezést, mellékhatásai pedig: orrvérzés, hallucinációk, vérkeringési problémák, kiütések, számoltunk be korábban a Porontyon.

Oszd meg másokkal is!
Mustra