Elvetélt magzatokat és újszülötteket másol egy ír művész

Amikor először pillantod meg az újszülöttet, azt gondolod, hogy a látvány örökre a retinádba égett. Az igazság azonban az, hogy néhány hét alatt már csak halvány emlékeid vannak az újszülöttedről, hiszen napról napra változik az arca. Ha a fényképeken kívül szeretnéd újra felidézni a frissen született gyermeked arcát, és újra átélnéd, milyen érzés volt először a kezedbe venni, készíttess másolatot róla!

tökéletes másolat
tökéletes másolat

Egy ír, háromgyerekes anyuka, Glenda Ewart fénykép alapján élethű utánzatot készít az újszülöttről, de igény szerint elvetélt vagy halva született babákat is megformáz.

A babaszobrok elkészítése körülbelül egy hónapot vesz igénybe: ennyi idő kell ahhoz, hogy a baba teljesen élethű legyen, mind színben, mind szagban megegyezzen az eredetivel. Volt már olyan megrendelő, aki kis magnót is szereltetett a babába, hogy az úgy gügyögjön, mint az igazi. Van, aki elteszi emlékbe, és olyan is akad, aki gyűjti őket vagy babakocsiban sétáltatja a műbabákat.

örök emlék
örök emlék

A babák, amelyek fejére az ír művész 20 ezer hajszálat ültet kézzel, fénykép alapján készülnek és olyan élethűek, hogy Ausztráliában a rendőrök betörték egy kocsi ablakát, mert azt hitték, valaki igazi babát felejtett ott. Pszichológusok szerint amikor a nők kézbe veszik az élethű babát, ugyanolyan hormonok szabadulnak fel bennük, mint amikor saját, valódi újszülöttjeiket ölelik meg. Az egyedi babákat Ewart 800 fontért, azaz körülbelül 230 ezer forintért árulja.

Oszd meg másokkal is!
Mustra