Címkézd fel a gyereked!

Érdekes terméket reklámoznak nálunk az orvosi rendelőben: gyermekazonosító karkötőt. Neve alapján legalábbis azt hittem, hogy valami chip van beleépítve, ami csipog, ha elszökik a gyerek, de nem, kiderült hogy az egész egy egyszerű karszalag. Olyan, amit a Szigeten, meg a nagyobb rendezvényeken osztogatnak: nem lehet sem levenni, sem elszakítani. Alkoholos filccel rá kell írni a gyerek nevét meg a telefonszámunkat, így ha a gyerek elcsatangol mellőlünk azonnal tudnak minket értesíteni.

Egyrészt azt gondolom, hogy a karszalag jó ötlet, például éppen ha egy rendezvényt látogatunk meg, vagy épp strandon, de leginkább talán táborokban, másrészt viszont van bennem némi ellenérzés is: ez kicsit olyan, mint amikor nyakörvet adunk a kutyára. Elképzelem, ahogyan a játszótéren minden gyereken azonosító van, nehogy elvesszenek.

A gyerekek mindenesetre valószínűleg szívesen viselik a karszalagokat, hiszen szép színesek, van dinnyés, katicás, autós és még számtalan mintás fajta. Öt darab 550 forintba kerül. Lehet kapni többször használatos darabokat is, ezekből egyért 790 forintot kérnek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra