Címkézd fel a gyereked!

Érdekes terméket reklámoznak nálunk az orvosi rendelőben: gyermekazonosító karkötőt. Neve alapján legalábbis azt hittem, hogy valami chip van beleépítve, ami csipog, ha elszökik a gyerek, de nem, kiderült hogy az egész egy egyszerű karszalag. Olyan, amit a Szigeten, meg a nagyobb rendezvényeken osztogatnak: nem lehet sem levenni, sem elszakítani. Alkoholos filccel rá kell írni a gyerek nevét meg a telefonszámunkat, így ha a gyerek elcsatangol mellőlünk azonnal tudnak minket értesíteni.

Egyrészt azt gondolom, hogy a karszalag jó ötlet, például éppen ha egy rendezvényt látogatunk meg, vagy épp strandon, de leginkább talán táborokban, másrészt viszont van bennem némi ellenérzés is: ez kicsit olyan, mint amikor nyakörvet adunk a kutyára. Elképzelem, ahogyan a játszótéren minden gyereken azonosító van, nehogy elvesszenek.

A gyerekek mindenesetre valószínűleg szívesen viselik a karszalagokat, hiszen szép színesek, van dinnyés, katicás, autós és még számtalan mintás fajta. Öt darab 550 forintba kerül. Lehet kapni többször használatos darabokat is, ezekből egyért 790 forintot kérnek.