Hétvégi programajánló: űzzük el a telet!

Én minden héten azt hiszem, hogy most már biztosan nem eshet több hó, de mindig kiderül, hogy mégis. Most már nem is hiszem, hogy nem lehet több, erősen koncentrálok arra, hogy legyen jó sok, hátha akkor végre eltűnik. Persze a sok hó jó annak, akinek a gyereke szereti a havat, és nem olyan, mint az enyém, aki áll egy helyben, zsebre dugott kézzel, vonyít, ha bele kell lépnie a hóba, és ha meglát egy szánkót remegve mondja, hogy „nem kell szánkózni, nem kell szánkózni.” Szóval a téli sportot kedvelő családok ezen a hétvégén is nagy örömüket lelhetik a hóban, a többieknek, mint amilyenek mi is vagyunk, beltéri programokat ajánlunk.

A Művészetek Palotájában folytatódik a magyar népi hangszereket bemuató sorozat, a HANG-SZER-SZÁM, most szombaton egy igen érdekes hangszert, a tekerőlantot ismerhetnek meg a gyerekek. A programra 11.00 és 12.30 között kerül sor, jegyár: 900 Ft. A Jövő Házában (Millenáris park) egész szombaton farsangi mulatság lesz, ha valakinek nem lett volna elég az intézményes buli. 11 órától lehet farsangi jelmezeket készíteni, kettőtől pedig farsangi jelmezverseny és felvonulás, a legjobbak ajándékot kapnak. (Belépő, gyerek: 600 Ft, felnőtt: 800 Ft).

A Szabó Ervin Könyvtár gyermekrészlegén a négy év feletti gyerekeket várják szombaton tíz órától, ahol Csák Éva vizuális nevelőtanár segítségével kalendáriumot készítenek. A program ingyenes.

Planetáriumba ezen a hétvégén is mehetünk, szombaton több előadás is lesz. Fél tíztől a Süni és a csillagok és a Nap családja, 11-kor a Csillaglesen télen-nyáron, fél háromtól pedig a Bolygóközi társasutazás. Belépő: 990 (gyerek), 1200 (felnőtt).

Zenei program lesz a Marczibányi téri Művelődési Központban is szombaton délután négytől, (Marczibányi tér 5/a) mégpedig interaktív jazz-koncert gyerekeknek.A koncert után hangszerkészítés! Belépő 1000 Ft.

Vasárnap 10 és 15 óra között Cifra palota lesz a Művészetek Palotájában. Míg a nagyobb gyerekek az operával ismerkedhetnek, addig a kisebbeknek lesz babajátszó, emellett rengeteg kézműveskedés. A program ingyenes.

És szintén vasárnap az Operaházban a Jancsi és Juliska című előadás lesz, 11.30-tól és 13.30-tól is. Gyermekopera egy részben, ajánlott 3 éves kortól.

Vidék

Egerben, a Harlekin bábszínházban új sorozat indul Meseszombat címmel, minden hónap egy szombatján óvodásoknak, óvónőknek, szülőknek és nagyszülőknek. Minden alkalommal más- más óvoda óvónői mondanak mesét a gyerekeknek. A program kezdete délután három óra

Lesz persze bábszínház is, például vasárnap Veszprémben a Kabóca Bábszínházban (Völgyhíd tér 5.) az Állattörténetek című előadás lesz reggel tíztől. Pécsen pedig délután öttől Gyermekjátszó lesz a Szivárvány Gyermekházban (Dr. Veress Endre u. 6), melynek keretében népi játékokat tanulhatnak a gyerekek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra