A legmenőbb ajándékok a kézpárnától a gyerekvigyázó robotig

A Trendhunter magazin összegyűjtötte a világ legbizarrabb bébiajándékait. Mindet persze nem közöljük le, csak szemezgetünk az érdekesebbek közül. Ha esetleg úgy gondoljuk, a Duplo, a könyv meg a kisvonat túlontúl régimódi, és szeretnénk kitűnni a tömegből, itt biztosan találunk igazán menő gyerekajándékot. Mint például a pihe-puha kézpárna, - kár, hogy csuklóban végetér, de ez a gyerekeket nem zavarja.

fotó: trendhunter.com
fotó: trendhunter.com

Bár döbbenetesen furcsán néz ki, a Zaky párnának állítólag rengeteg előnye van: például tökéletesen ki lehet vele támasztani a babát, hogy ne forduljon a hátára, ráadásul a kezek szinte az egész testét körülölelik. A gyártó szerint a bébi ettől a párnától megnyugszik, és olyan biztonságban érzi magát, mintha a szülei karjában lenne.

Sárga gyerekvigyázó robot

Ez a cuki bébiszitter-robot anyukának és gyermeknek is remek ajándék. Anyunak nem kell többet bébisziterre költenie, a gyermek pedig szívesen elszórakozik ezzel az 1 méter 40 centi magas, sárga játékszerrel. A robot a szemébe épített kamera segítségével felismeri a gyerekeket, játszik és beszélget is velük. Japánban például már több bevásárlóközpontban ilyen robot vigyáz a gyerekekre.

Hőérzékelős cumisüveg

A tej hőmérsékletét mindig nagyon nehéz eltalálni, a legtöbb szülő a csuklóra csöppentésre esküszik, és ez általában működik is. Ha valaki azonban hisztis, hőérzékeny gyerekkel rendelkezik, semmi baj, nekik találták ki a hőérzékelős cumisüveget. Az üvegen két arcocska van, ha a tej megfelelő, 38 fokos hőmérsékletű, akkor egy sárga arc vigyorog, ha pedig túl meleg, akkor egy piros arc sír.

Etetőkanál

Még a cumisüvegnél is ötletesebb ez a kanál, ami utazáskor lehet nagyon célszerű. Nem kell pepecselni azzal a sok üveggel, meg kanalakkal, hogy az étkezés végén a bébikaja fele az ölünkben kössön ki. Csak egyszerűen bele kell önteni a papit a kanál tartály részébe, majd enyhe nyomásra az étel a kanálra folyik, és máris be lehet tömni a reklamáló gyermekszájat.

Alvós sapi

És végül ezt az ultracuki hálósapkát ajánljuk megvételre, melynek fő funkciója, hogy széles karimája elfedi a fényt a gyermek szeme előtt, aki ezért így békésen szendereghet és nem utolsó sorban ellágyíthatja szülei szívét. A sapka organikus pamutból készül, több színben, viszont egyelőre sajnos csak két apró méretben kapható.

A top 50-ben a Porontyon már bemutatott placentamaci is helyet kapott.

Oszd meg másokkal is!
Mustra