Gyerekcipők a szirupostól a pipásig

liliputi

Jó gyerekcipőt találni talán eggyel könnyebb, mint jó felnőtt cipőt, de még így is utánajárást igényel. Összeszedtünk néhány olyan boltot, ahol majdnem biztosan találunk megfelelő, vagy éppen szép gyerekcipőt.

Kukucska, Raul Wallenberger utca 6.

Boldogok, akik a Kukucska közelében laknak, leginkább a hatalmas választék miatt szeretem. A tulajdonos bevallottan a nálunk hiánycikknek számító, jó minőségű és szép gyerekcipőket gyűjti egybe. Számos márka van, a vicces spanyol Billowy-tól kezdve az elegáns francián át az olcsóbb magyarig, Superfit, S.Oliver, Falcon, Barbie, Havaianas és így tovább. Az üzlet barátságos, hatalmas játszóssarokkal, a kiszolgálók kedvesek és segítőkészek, nem nehéz cipőt találni.

Deichmann

Bár magamnak még soha, egyetlen cipőt sem vásároltam a Deichmannban (még egyszer, kamaszkoromban olvastam egy cikket, hogy milyen körülmények között készítik a cipőket Indiában, persze az már rég volt), gyerekcipőben jók, mivel ők forgalmazzák az Elefanten márkát. A 8-9000 forintba kerülő Elefanten cipők nagyon jó minőségűek és kiképzésűek, ezt a márkát az ortopéd szakorvosok is ajánlják a gyerekeknek,- és nem utolsó sorban kifejezetten szépek és esztétikusak. A Deichmannban van még más gyerekcipő-márka is, ezek előnye hogy olcsók, hátrányuk, hogy borzasztó rondák, - bár a Baran-Schuhe-ből ki lehet fogni egész jókat. Gumicsizmában is jók, 1990-ért adják a szép, színes darabokat

Garotta gyerekcipő, Rózsakert bevásárlóközpont, Gábor Áron u.74

Ide csak a Robeez ciők miatt látogattam el, ezeknek ugyanis itt van a legnagyobb választéka és bizony a Robeez cipők szépek. Meg drágák is, az igaz. Ha ezen túllépünk, akkor sem könnyű vásárolni, az eladó hölgyek ugyanis csöppet sem segítőkészek, ha lehet, nem jönnek az érdeklődő közelébe, a boltban lelkesen pakoló gyereket pedig nem kívánatos személynek tekintik. Nem szívesen hagyok pénzt náluk, pedig nagyon jó gumicsizmák vannak, eprestől a szivárványosig minden, 3990 forintért.

Zara

Ha lenne a közelünkben Zara, mindig ott kezdeném a cipőnézést, a Zara gyerekcipők ugyanis (a ruhákkal ellentétben, amik gyatra minőségűek és drágák) csinosak, tartósak és változatosak. És az áruk sem magasabb más, hasonló kategóriájú cipőkhöz képest. További előnye a Zarának, hogy hatalmas leértékeléseket csapnak, nyáron kétezer forintért jutottam szuperszép szandálhoz.

Nike, Premier Outlet

Tuti lelőhely, a Nike cipők szintén jó minőségűek és tartósak, bár oké, én is tudom, hogy a fehér alapon hatalmas Nike-jel nem a legvonzóbb dolog a világon. De vannak kifejezetten szép, szolidabb cipők is, zúzós cipőknek mindeképp jók, és itt mindig jóval olcsóbbak is. A választék is nagy, bár méret nincs mindenből, ennek ellenére megérni kinézni.

Liliputi cipőbolt, Lövőház utca 29.

Na kérem szépen, így kell kinézni egy gyerekcipőboltnak. Gyönyörű, dizájnos, jó oda bemenni és ücsörögni. Ráadásul azon ritka boltok egyike, ahol a fiú cipőválaszték még talán jobb, mint a lány. Csudaszép cipők vannak, bár a választékot nem találtam megalapozottnak, lánycipőkből például szinte csak nyitottat árulnak októberben, ami nem vall túl jó üzleti érzékre. Pediped és Shoe-shoes cipőket forgalmaznak a saját gyártású, puhatalpú Liliputi mellett. A Liliputiért amúgy én személy szerint odavagyok, talán egy lehetnyivel kevésbé izgalmasak és finomak, mint a Robeez, de cserébe jó pár ezressel olcsóbb (4990 Ft) és mivel nálunk mindig egy puhatalpú az otthoni cipő, ez sokat számít. Most éppen egy piros méhecskésünk van.

Primigi, Mammut Bevásárlóközpont, Lövőház utca 2-6

Én nem szeretem a Primigi cipőket, mert mindegyik olyan, mintha leöntötték volna valami sziruppal, de tény, hogy jó minőségű, olasz cipőkről van szó. Jó alapanyagból készülnek, szinte mindegyik cipő bőr, puha a talpuk és nagy a választék, árban kissé az Elefanten fölött helyezkedik el.

Használt

Nagy kérdés, hogy vegyünk-e a gyereknek használt cipőt. Elvileg, amíg kicsi a gyerek jobb, ha új cipőben jár, hiszen még nem alakult ki a lába boltozata, de tény, hogy használtan is lehet találni majdnem új cipőket, és hát az ár is sokat számít. Jó minőségű, nem elnyűtt cipőket találunk például a Pöttöm Pannában (Tátra utca 20.). Használt kategóriában nem a legolcsóbb, de itt még csak jó állapotban lévő, jó minőségű dolgokkal találkoztunk.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek