Hétvégi programok: bábszínház, kézműveskedés, zárt programok

A hétvégén fázni fogunk végre, én már hajlamos vagyok elhinni és várni is a hideget. Vaskalapos hozzáállásomat tükrözi, miszerint nyáron legyen nyár, télen pedig tél. Ősszel pedig olyan se ilyen, se olyan idő, néha essen és legyen reggel köd, de süssön azért a nap is, a gesztenyék pedig semmiképpen ne ázzanak el, mielőtt felszedjük a földről. Szerintem senki sem tartja természetesnek, hogy nyári meleg legyen októberben. Jó, tudom, a fűtés miatt örüljünk egy kicsit. Hát örüljünk és programozzunk egyet, az eső pedig senkit se riasszon el, elő az esőkabátokkal és a gumicsizmákkal!

BUDAPEST

Művészetek Palotája

Szombaton, az Üvegteremben a Minimatiné programsorozat keretein belül három, változatos zenés-mesés előadással várják a szervezők az ifjú zenebarátokat.Az Ütős kavalkád koncerteken a Talamba Ütőegyüttes azt az ösztönös kíváncsiságot kívánja kielégíteni és táplálni hangszerbemutatójával, amely korokon és földrészeken átívelve mutatja meg az ütőhangszerek rendkívüli sokszínűségét.

Petőfi Csarnok

Nagy Őszi Kisállat- és Növénybörzét rendeznek vasárnap a Petőfi Csarnokban, ahol kölyökkutyák, cicák, kígyók, siklók, törpenyulak, tengerimalacok, egzotikus madarak, különböző terráriumi rágcsálók, pókok és papagájok, valamint gyönyörű növények színes kavalkádja fogadja a Csarnokba érkezők látogatókat. A Kisállat Menhely, a Fehér Kereszt, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, mind - mind elhozza árva állatait.

Az állattartókat és az esetleges új gazdikat ingyenes állatorvosi tanácsadó segíti. Már a vásárlás előtt is érdemes tanácsot kérni, hogy a leendő gazdik biztosan tudják, milyen változást hoz majd életükbe egy új „társ” érkezése. A börzén nagy választékban és kedvezményes áron beszerezhetők az állattartáshoz szükséges eszközök, eledelek, játékok is.

Műcsarnok

Szombaton délelőtt, a Miskolci Galériával együtt közös programot szervez a Műcsarnok. Mindkét helyszínen megpróbálják a gyerekekkel együtt elképzelni, segítséggel, hogy mi van kiállítva a másik helyen, s ezeket különböző technikával próbálják alaprajz segítségével megjeleníteni. A Nagy Rajzolással a két helyszínt egy 183 kilométeres vonallal kötik össze a résztvevők.

Pozsonyi Pagony

Szombaton 16:00 órától Bogyó és Babóca jelmezbál lesz a Pagonyban. Az esemény vendége Bartos Erika lesz, aki természetesen mesél és vetít is a gyerekeknek, valamint a rajongóknak dedikál is, a belépés díjtalan.

Millenáris Teátrum

Kolompos Gyermektáncház lesz a Teátrumban szombaton, 16:00 órai kezdettel, mert nincs ősz táncházazás nélkül.

Gödör Klub

Bár a téma alapvetően komoly, a szervezők cirkuszi mulatságba csomagolták a témát, ugyanis hétvégén kötéltáncosokkal és bohócokkal mutatják be az EU társadalmi Tevékenységét. A rendezvény utolsó napján pedig konferencia lesz az uniós humánerőforrás-fejlesztés magyarországi tevékenységének témájában.

VIDÉK

Debrecen

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban szombaton, Benedek Elek, Kié a bunda című bábjátéka lesz látható.

Őriszentpéter

A hétvégén rendezik meg az Őrségi Nemzetközi Tökfesztivált, mely célja, az Őrség társadalmi és művészeti értékeinek népszerűsítése és bemutatása. Nemcsak humoros vetélkedőkkel, tökkirály választással várják a látogatókat a szervezők, hanem mindenféle különös és vicces programmal is, amit a tökkel kapcsolatban el tudunk képzelni.

Vác

A Madách Imre Művelődési Központban az Őszi Művészetek Hete keretén belül szombaton, 16:00 órától "Ügyes kezek" kézműves foglalkozássorozat lesz a gödi Mackóvár Bt. közreműködésével. A gyerekek kézműveskedhetnek kedvükre, a belépő 300 forint.

Veszprém

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban október 6-tól 31-ig Óvodások Hónapja címmel, programsorozat indul, melynek keretén belül, előre egyeztetett időpontban az óvodások közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a könyvtárral.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Sokat szoktam gondolkodni, hogy mit ajánljak nektek a programajánló végén, néha azt szoktam gondolni, hogy gyakorlatilag mindegy, mert úgysem jut idáig senki, de aztán sokszor kaptam visszajelzést, hogy de. Ezeken felbuzdulva javaslom most, hogy menjetek Budapest Bár, Volume 2: Tánc lemezbemutató előadására, igaz, csak jövő héten szerdán, a Katona József Színházba, jegyet viszont legalább kaptok rá (ha kaptok még). Azért szombatra is van program tippem, egy könnyed Marót Viki és a Novakultúra zenekar keretén belül a Jam Pub-ban, 21:00 órakor.

Oszd meg másokkal is!
Mustra