Celebanyákkal reklámoznak a kismamaboltok

Tegyük fel, hogy kismamák vagyunk. Ülünk a gép előtt, enyhe terpeszben, kicsit hanyatt dőlve, mert előre nem tudunk a hasunktól, hanyatt fekve meg ugye nem kapunk levegőt. Képzeljük el, hogy szeretnénk vásárolni valami göncöt, mert shoppingolni van kedvünk, és mert kihíztunk minden emberek közé felvehető cuccot. Aztán, amikor mindezt végig gondoltuk, adjunk hálát annak, hogy a CERN megálmodta a hétköznapi emberek számára a www-t, élesítsük be az ujjainkat, s kezdődhet is a szörfözés a világhálón. Internetes terhesbolt-körkép.

Ha a keresőbe bepötyögjük a „kismama boltok” szavakat, azonnal láthatjuk, hogy első körben 6.170 találat sikeredett, pedig ebből nekünk teljesen elég egy is. Mondjuk pont az, ahol jók a ruhák, amit onnan vesszük észre, hogy rendesen le vannak fotózva a termékek. Ahhoz azonban, hogy vásárolni is tudjunk, nem elég, ahogy a fényképek jók - bár kétségtelen, hogy biztató egy igényes weboldal – olyan modelleken és pózban, valamint szögben kell látnunk, hogy legyen bátorságunk a virtuális kosarunkba tenni.

Ahhoz, hogy potenciális vásárlók legyünk, fontos szempont, hogy komolyan vegyük a magát hirdető boltot. Ez viszonylag nehéz, ha az oldal felén ingyen reklámok ugrálnak, a másik felén pedig Micimackó képek éktelenkednek, mondjuk néhány mézesbödönnel, az igényes online bolt pont annyit mutat, mint amennyire kíváncsiak vagyunk. Kiválasztottunk tehát a sok közül néhány olyan oldalt, ahol vásárolhatnak a mamik maguknak.

Waiting for You

A Waiting for You elnevezésű online mamabolt oldalán rengeteg ruhát találhatunk, melyek főleg az elegánsabb stílust kedvelő kismamák kedvenceivé válhatnak. Az oldal webcíme is erre utal, az online boltban téli-nyári, alkalmi kollekciókba csoportosítva válogathatunk a ruhák között. Az oldal igazán igényes és széles választékkal várja a kismamákat, de az egyes termékek árai nincsenek feltüntetve a képeknél, ez pedig sok nőt visszatart a vásárlástól, hiszen nem tudja, hogy pontosan mennyibe kerül a kiválasztott darab. Egyébként az árakat figyelembe véve a Waiting for You nem a legolcsóbb boltok közé tartozik, nadrágjai 10.900 forinttól, blúzai 7.900 forinttól, alkalmi ruhái pedig 18.900 forinttól vásárolhatók meg. Külön meglepetés volt számunkra, hogy specialitást is tartogat a látogatóknak a bolt: kismama menyasszonyi ruhát is kínálnak. Ami csalódás volt, hogy online nem lehet vásárolni az oldalon, bár egy kicsit reménykedtem, amikor regisztráltam a megfelelő helyen. Így viszont nem igazán értem, hogy minek regisztráljak. Ha kedvet kaptunk a vásárláshoz, látogassunk el a Ráday u. 19. alatti boltba (ahol egyébként lehetőség van arra, hogy profi fotós készítsen a kismamákról képeket a Waiting for You ruháiban).

Mammystic

A következő bolt, amit megfigyeltünk, a Mammystic, ahol a lassú internettel rendelkező versenyzők az intro átugrása után vethetik bele magukat a nézelődésbe. Úgy látszik, a celebanyukákkal való reklámozás sokat segít az üzleten, itt is sok ismert hölgy tűnik fel a bolt ruháiban domborítva. A Mammystic weblapja, igaz kicsit élénk, tartalmilag azonban próbál túlmutatni a kismamaruhákon és a vásárláson. A tájékoztatást is szem előtt tartva interjúkat olvashatunk sztármamikkal, hasznos tanácsokkal látnak el a szerkesztők a kilenc hónappal kapcsolatban, egyszóval egy komplex szolgáltatást is építettek a kismamaruhák köré.

A boltban a sportos ruhák kedvelői is találnak maguknak termékeket, nadrágot 5.900 forinttól, elegáns felsőt 3.900 forintért, ruhát pedig 6.900 forintért is. Az Outlet gomb alatt pedig akciós termékek közül is válogathatunk (felső már 1.900 forintért, farmer 4.900 forintért). Egy gyors regisztráció után a postafiókunkba érkezett kóddal már vásárolhatunk is a webshopban. Nemcsak ruhákat, fehérneműt és fürdőruhát vehetünk egy gombnyomással, hanem könyvet, vagy CD-t, vásárlási utalványt is a kosarunkba tehetünk. Ha személyesen szeretnénk a boltban vásárolni, akkor azt megtehetjük a József krt. 9. szám alatt a VIII. kerületben a mintaboltban, vagy az Outletben, a Bartók Béla u. 44. szám alatt, a XI. kerületben.

Mum on Board

A Mum on Board névvel működő kismamabolt a való világban Szentendrén található, a virtuális hálón pedig nemcsak webshopként, hanem közösségi portálként is próbál működni, sőt, még blogot is vezethetnek rajta a lelkes vásárló-olvasók, ha majd akarnak. Igaz, lehet, hogy a vásárlásról túlságosan elvonná a figyelmet, ha egyszer valóban beindulna a „magazin”, a ruhák így is túlságosan a háttérbe szorulnak. A Mum on Board nem híres kismamákkal, hanem az alacsony áraival szeretné a vásárlókat elcsábítani. A ruhák közül méret szerint válogathatunk, felsőt 1.990 és 5.500 forint között találunk, nadrágot pedig 1900-tól 6.900-ig vehetünk. Plusz funkcióként nemcsak mérettáblázatot találhatunk az oldalon, hanem akár a szoptatós kendőt is megrendelhetjük. Ha az interneten keresztül vásárolunk, a szállítási költség az egész ország területén 1.990 forint, bruttó 15.000 forintot meghaladó vásárlás esetén ingyenes. A bolt Szentendrén, a Kucsera Ferenc utca 2. alatt található.

Mammola

A Mammola kismamabolt weboldala nagyon ízléses, nem hivalkodó, s könnyű eligazodni a funkciók között. Az eleganciát nemcsak a ruhák, hanem az árak is tükrözik, s bár igazán csinos felsőket lehet kapni, 9000 forint alatt nem nagyunk találunk, valamint a szoknyák, nadrágok is a magas árkategóriát képviselik. A kiegészítők között nemcsak eldobható bugyit találunk (1.900 forint), ami majd a szülés után lesz hasznos, hanem olyan nyakláncot is, ami csilingel és megnyugtatja állítólag a pocakban lévő babát (5.500-6.900 forintig). Ezenkívül ülőpárnát, melltartóbetétet, tejgyűjtő kagylót és terhes párnát is vehetünk, valamint tájékoztatást kaphatunk a” Pocakmegoldások” gomb alatt arról is, hogyan a kismamaruhák milyen megoldással válnak pocakbaráttá. Sajnálatunkra azonban interneten keresztül nem lehet vásárolni. A Mammola a Mamut I. üzletházban található, a Lövőház utca 2-6. szám alatt.

Maternelle

A Maternelle nevet viselő várandósok szaküzlete (honlapukon ilyen szakszerűen írják) a VIII. kerületben, a Baross utca 21-ben található. Weblapjuk egyszerű, már a főoldalon igyekszik felhívni a kismamák figyelmét az aktuális akciós termékekre. Mint ahogy más kismamaboltoknál, itt is találhatunk plusz szolgáltatásokat, nemcsak a ruhákkal kapcsolatban (milyen alapanyagokból érdemes terhesként ruhát viselni), hanem különböző kozmetikumokat, valamint gyógynövényekből készült teákról is írnak. Az egész oldal szellemisége a természetességet sugallja, olvashatunk mosható pelenkáról is, javaslatot kapunk gátmasszázshoz alkalmas olajra, sőt, még mellszívó készülékre is. A weboldal erőssége a megvásárolható ruhákkal szemben a kilenc hónappal kapcsolatos információk lényegre törő összegyűjtése és rendszerezése, árfekvésben pedig középkategóriába tartozik. Nadrágot például 6.900 és 13.000 forint között vásárolhatunk, alkalmi ruhát pedig 9.000 forintért. Bár interneten keresztül nem tudunk rendelni, telefonon keresztül, a megfelelő méretek megadásával lehetőség van otthonról is vásárolni.

B.boom

A b.boom kismama divat igazán impozáns weblappal szeretné elcsábítani a csinosodni vágyó pocakosokat. S bár itt tényleg minden a divatról és a ruhákról szól, mégis egyedül ezen az oldalon olvastam olyan tartalmat, ami valóban szórakoztató olvasmány a ruháktól és kiegészítőktől függetlenül is. A kilenc hónap történései című blogjában egy kismama mindennapjait olvashatjuk, ami nem attól izgalmas, mert híres az illető, hanem mert humoros és olyan igazi.

A b.boom ezenkívül széles választékkal készül szezonról szezonra, s a legtöbb darab nem terhes nőként is felkelti az érdeklődésem, ugyanis nem hagyományos kismamaruhákkal keresi a helyét a piacon. A ruhák mellett elegáns és igazán hordható pelenkázótáskát (6.000 forinttól) is beszerezhetünk a b.boomban, valamint elasztikus anyagból készült kismamaövet is, amit kedvük szerint variálhatnak nem kismama ruhájukhoz is, hogy „hasbaráttá” váljanak (2900-3900 forint). A bolt a még aktív kismamákra is gondol, azokra, akinek naponta elegánsan kell megjelenni a munkahelyükön. A Business look gomb alatt szoknyákat (7.990 forint), nadrágokat (11.500 forint), blúzokat (10.990 forint) találhatunk a megfelelő stílus jegyében.

Az oldalon a netes vásárlás is tökéletesen működik, gyors regisztráció után megrendelhetjük a kiszemelt terméket, ami 2-3 munkanapon belül meg is érkezik. Fizethetünk utánvétellel, vagy banki átutalással is, a postaköltség előző esetében 1660, utóbbiban pedig 1260 forint. A ruhák, a vásárlástól számított három héten belül visszacserélhetőek. A bolt a II. kerületben, a Lövőház utca 33-ban található.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek