Hétvégi programok: Mindjárt vége a nyárnak

Hétvégén augusztus lesz már, ez pedig célegyenese a nyárvégének. Apám, mint örök pesszimista, ilyenkor kezdte el mondogatni mindig, hogy nemsokára itt a karácsony, csak hogy mi se érezzük magunkat jól, s az apai örökségből megmaradt, hogy augusztusban, már rögtön az elején, úgy érzem, mindjárt vége a szünetnek. Pedig annyi mindent akartam még csinálni, főleg pihenni, elképzelhetetlen, hogy nem sokára megint hajnalban kelek és viszem szerencsétlen, leharcolt gyerekeimet intézményesíteni. A gyerekek sem unták meg a nyarat, pedig úgy emlékszem, meg szokták, szóval még teljes mellszélességgel pihennénk, vizeznénk, várat látogatnánk, egyszóval nyaralnánk. Dőljünk hanyatt együtt a nyár utolsó hónapjában!

BUDAPEST

Budavári Palota, Oroszlános udvar

Július 30-tól augusztus 2-ig, egész estét betöltő, látványos lovasbemutatóval kápráztatja el a közönségét az a 16 mén, s lovasa, mely 70 éves hagyományt szeretne feleleveníteni. Az Epona Spanyol Lovasiskola a Magyar Királyi Testőrség Spanyol Lovasiskolájának az alapítási évfordulóján különlegesen nehéz lovas gyakorlatokat mutat be az Oroszlános udvarban.

Margitsziget, Holdudvar

Szombaton 16:00-18:00 óra között ismét kézműves foglalkozás lesz 4-12 éves gyerekek számára. Varázspálcát, sárkányt, bábot, álarcot és számtalan egyéb szép, vagy éppen szórakoztató dolgot készíthetnek a gyerekek a szigeten.

Római Strandfürdő

Mivel amúgy is strandidő van, és a fürdőzésnek a legnagyobb szezonja, ideális programhelyszín a strand, szombaton 11:00 órától pedig Nimfaünnepet rendeznek a szervezők. A látogatók, régészek segítségével ismerkedhetnek meg a régi szépség- és gyógyászati receptekkel, s színészek elevenítik majd meg az ókori mitológia alakjait. A gyerekeket kézműves programok várják, melyekért külön kell fizetni, az egyéb programokért azonban nem.

VIDÉK

Balatonföldvár

A Balatonföldvári Szabadtéri Színház-Kulturális Kikötőben Családi vetélkedő (július 30. 19:00 óra) és gyermekszínházi előadások (augusztus 2. 11:00 óra) lesznek, valamint szombaton és vasárnap is kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket.

Cegléd

A Ceglédi Termálfürdő és Szabadidőközpontban csütörtöktől szombatig Kultúrpark kézműves foglalkozások lesznek, gyöngyfűzéssel, korongozással, valamint lepénykészítéssel.

Balatonalmádi

Péntek 19:00 órától, augusztus 4-ig, azaz keddig A nap legszebb meséje - a nap legjobb mesemondója a Színpadon címmel szórakoztatják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

Völgy 2009

Július 22-augusztus 9-ig hat helyen várja a látogatókat színes programokkal a Völgy. Idén Kapolcs, Monostorapáti, Öcs, Vigántpetend, Taliándörögd, Nagyvázsony ad helyet a fesztiválnak, hogy mindenki kikapcsolódhasson az egész éves monotonitásból, s olyan környezetben lehessen, ahová egész évben vágyik, s úgy szórakozhasson, ahogyan szeretne. Részletekről itt olvashattok http://volgykavalkad.eu/.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Idén nyáron összenőttünk a gyerekekkel, nem azért, mintha nem lépnék le néha, hanem mert itt a Balatonparton, ahová leköltöztünk nyárra, nem nagyon van olyan program, amit nélkülük is csinálnék. Ilyen például a karaoke, amit még mindig nem tanultam meg leírni rendesen (mellyel az egész Balaton körül találkozhatunk). Szóval ezzel a nem túl eredeti programmal ütjük el hétvégenként az időt, ráadásul már a lányom is aktív résztvevője a dolognak, így a tivornyákból kénytelen voltam visszavenni (nem mintha az asztalra szoktam volna hányni), mert hát mégiscsak gyerekkel megyünk. Így történhetett meg, hogy egyszer teljesen józanul ültem végig egy estét, énekeltem is, ahogy kell és igazat kellett adnom annak a barátomnak, aki azt mondta, hogy ő azért nem énekel, mert van önkritikája. Szóval megfosztottam magam ettől a kicsapongástól is, ugyanis észrevettem, hogy az összhatáson csak az szokott segíteni, hogy a kariokis, vagy kereokis, esetleg karaokes srác nagyon jó orgánummal bír és besegít mindenhová. Nincs más választás, vagy otthon hagyom a gyereket, hogy hosszúlépéssel nyomjam el azt az érzést, hogy nem vagyok jó, vagy megtanulok énekelni. Ha ti soha nem is szerettetek karaokezni, akkor menjetek a ZP-be Mystery Gang koncertre pénteken, ha otthon lennék, én is mennék, vagy szombaton ugyanide Ludditákra. Vagy énekeljétek körbe a Balatonpartot.

Oszd meg másokkal is!
Mustra