Hétvégi programok: Gyűrűsfarkú maki és ikertalálkozó

Újra jelentkezik a programajánló, ami egy hosszú nomád nyaralás miatt maradt el kétszer is. Ezen idő alatt ugyanis, nem csak az ágy adta kényelemtől vontam meg magam, hanem el voltam zárva az internet okozta információ-áradattól is.

Gyűrűsfarkú maki
Gyűrűsfarkú maki

A hétvégére állítólag ismét lehűl egy kicsit a levegő, 25 fokban pedig menjetek például az állatkertbe, ahol rengeteg újdonságot tapasztalhattok, például bébikrokodilokat lehet nézegetni, vagy akár besétálni a gyűrűsfarkú makikhoz.

BUDAPEST

Fővárosi Állat- és Növénykert

Hétvégére hűvösebb időt jósolnak, ezért bátran ajánlom az állatkertezést mindenkinek, ugyanis sok újdonsággal találkozhatnak a rendszeres látogatók is. Először láthatnak például kiskrokodilokat a látogatók húsz év után, a három nílusi krokodilbébi ugyanis július másodikán kelt ki a tojásból. Mostantól már a nagyközönség is megtekintheti őket a Pálmaház egyik oldalszárnyában, a gyűrűsfarkú makik közé pedig be is sétálhatnak a látogatók, hogy közelebbről is megszemlélhessék az állatokat.

Hungexpo G pavilon

Egészen augusztus 20-ig lesz látható az a kiállítás, mely a dinoszauruszok életét és fejlődését mutatja be. A látogatók úgy érezhetik, mintha élő dínók közé csöppentek volna, ugyanis a kiállított állatok nem csak mozognak, hanem hangjuk is van és még meg is lehet érinteni őket. Az interaktív kiállításon 13 színen, 51 dinoszauruszt nézhetnek meg a látogatók, a családi jegy (2 felnőtt 2 gyerek) ára hétvégén 9500, hétköznap 7900 forint, a felnőtt jegy ára 2900-3500 forintba kerül, a nyugdíjas és diákjegy ára 2500-3000 forint, a gyerekjegy pedig 1900-2300 forint.

Millenáris Szabadtéri Színpad

Ha egy könnyed előadásra szeretnénk elvinni a gyerekeket, jó választás lehet Ruttkai Bori és a Hébe-Hóba Banda, Vacka Rádió koncertje.

Városmajori Szabadtéri Színpad

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében rengeteg remek program közül válogathatunk, szombaton 10:30 órakor A kis hableány, vasárnap ugyanabban az időben pedig A hétfejű tündér című mesejáték lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

VIDÉK

Balatonmáriafürdő

Nos, igen, büszkén mondhatom Balatonmáriafürdőre, hogy „mi kis falunk”, ahol ilyenkor nyáron, majdnem egy hétre felpezsdül az élet és olyan nyüzsgés van, zenével, tánccal, mintha nem is egy álmos kisvárosban lennénk, hanem valahol egészen máshol a térképen. Július 22-től augusztus 2-ig rendezik meg a XXVI. Nemzetközi Balatonkeresztúri Fúvószenekari Találkozót, valamint az V. EUROFOLK Fesztivált Marcalit is, ahová Európa országaiból sok tánc és fúvós együttes érkezik. S bár nevében komolynak tűnik a program, a valóságban több száz fiatal Fiestázik napokon keresztül éjjel nappal, színpadon, autókon, asztalokon, s szórakoztatják a közönséget és egyben magukat is a pörgős zenékkel és a party-hangulattal. A szervezők persze hívtak mindenki által ismert fellépőket is, Szombaton Somló Tamás koncertezik, vasárnap pedig a Piramis együttes. A nyár pedig akárhogy is alakul, ilyenkor mindig itt vagyunk, mert felejthetetlen néhány nap garantált minden évben.

Szigethalom

Több mint 700 ikerpárt várnak július 25-én, szombaton Szigethalomra, a X. Országos Ikertalálkozóra. A programban iker-ökörködés, ikerszépségverseny, családi programok és koncertek is szerepelnek, a rendezvényre a belépés ingyenes. A rendezvény délelőtt 10-kor az ikrek ünnepélyes felvonulásával kezdődik, majd főzőversennyel és a gyermek ikerszépségversennyel folytatódik. Fellép a Bojtorján együttes, az esemény díszvendégei pedig a Rippel fivérek lesznek. Emellett egész nap változatos gyermekprogramokkal, játszóparkkal, pónilovaglással, arc- és testfestéssel várják a gyerekeket. A felnőtteknek lesz borkóstoló, kirakodóvásár, koktélbár.

Gyula

A Gyulai várban péntektől vasárnapig Végvári Esték címmel a lovagi élettel kapcsolatos rendezvénysorozaton vehetünk részt. Nem csak lovagi torna és karnevál lesz, hanem számos zenei koncerttel is szórakoztatják a közönséget három napon keresztül.

Vác

Háromnapos kulturális fesztivál keretében Váci Világi Vigalom címmel immáron 17 éve állít emléket Mária Terézia 1764-es látogatásának, s megépítették az ország egyetlen diadalívét. A zenei fellépők mellett a kézművesek utcája is várja a látogatókat, valamint óriás mászófallal is kedveskednek a gyerekeknek, s lesz bábkészítés és kézműves sarok is.

GYEREKMENTES ÖVEZET

A múlt héten három napig gyerekmenetes övezet volt a házunk, s olyan furcsa csönd volt, hogy idegesített. Ráadásul barátokkal sem tudtam megtölteni, mert mindenki nyaral valahol, a város olyan üres, mintha kitelepítették volna a népet, ezért a mozizáson kívül nem sok programot tudtam kitalálni. Koncertre menni pedig jó, s most van is alternatíva, hogy hová. Szombaton például Suzanne Vega koncert lesz a Gödörben, 19:00 órától, pénteken, azaz ma pedig a Nine Inch Nails zenekar játszik a Symában, szintén 19:00 órakor.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek