Telik idén nyaralásra?

A felmérések szerint a gazdasági válság miatt kevesebben utaznak külföldre nyaralni, nőtt viszont azoknak a száma, akik belföldre tervezik nyári pihenésüket. A magyarok több mint harmada (a fővárosiak hatvan százaléka) tervez nyaralást, közülük minden második a Balatonnál fog üdülni, derül ki egy közvélemény-kutatásból. És ti mentek idén a gyerekekkel nyaralni? Ha igen, külföld vagy belföld a cél? Heti kérdés.

Az első és legfontosabb kérdés, hogy mennyi pénzből gazdálkodhat a család a nyári utazásra. Tavasszal felmértem a terepet és úgy ítéltem meg, nekünk idén nem fér bele egy külföldi nyaralás még kettesben sem. Egy repülős, szállodás út olyan irreálisan drágának tűnt, hogy marad a Balaton. Amúgy is nagy szerelem a magyar tenger, tökéletesen kielégítő lesz egy hét és néhány hétvége a gyerekekkel a vízparton.


Van, akinek a külföldi utazás státuszszimbólum, hisz muszáj eldicsekedni a szomszédoknak, barátoknak, ismerősöknek, hogy ők bezzeg Tunéziában, a Kanári-szigeteken vagy Egyiptomban nyaraltak megint. És persze olyan családok is vannak, akiknek a gazdasági helyzet következtében megcsappant bevételi forrásaik miatt elmarad a nyaralás.


A héten arra vagyunk kíváncsiak – anélkül, hogy a pénztárcátokban turkálnánk – hogy az eddigi évekhez képest lesz-e változás idén nyáron, kevesebbet fogtok-e nyaralásra költeni és külföldre vagy belföldre terveztek utazni vagy nem mentek sehova, otthon húzzátok ki a nyarat ingyenes vagy olcsó gyerekprogramokkal?

Oszd meg másokkal is!
Mustra