Ötszáz gramm alatti koraszülöttek is megmenthetők

Szinte minden várandós nő rémálma a koraszülés, sokan rettegnek attól, hogy babájuk idő előtt jön világra. A témában számos videó található: van, amelyik felvilágosító céllal készült és akad, amelyik azt mutatja be a maga naturális valójában, milyen egy koraszülött, hogyan látják el születése után és olyan felvételt is találtunk, amely egy koraszülött osztály működését mutatja be.

premature

Szerencsére sokszor történik meg a csoda és életben maradnak olyan korababák is, akiknek szinte esélyük sem lett volna a túlélésre. Figyelem, sokkoló videók!

Ez a videó ismeretterjesztő céllal készült:

Minden 8 babából egy túl korán jön a világra. Idő előttinek a 37. hét előtt megindult szüléseket nevezik.

Van, hogy sikerül késleltetni a szülést, de gyakran semmi sem segít. Akik még nem állnak készen a születésre, sok gonddal néznek szembe: az alacsony születési súly (a koraszülött babák 2500 grammnál kisebb súllyal jönnek a világra) nehezebbé teszi a testhőmérséklet megtartását, légzési problémák léphetnek fel és sok baba hetekig vagy hónapokig légzéstámogatásra szorul. A 34. terhességi hét előtt született korababáknak általában nehézségeik vannak a szopással, gyakran szondán keresztül táplálják őket.

Aki kíváncsi, hogyan dolgozik a koraszülötteket megmenteni próbáló orvos- és nővércsapat, koraszülött osztályon készült, sokkoló felvételeket nézhet meg:

Itt egy koraszülött kisbaba első percei láthatók:

Ezen a videón pedig egy 22 hétre született ikerpár története látható képekben, akik fél év után elhagyhatták a kórházat:

A modern technikának köszönhetően már 25 hetesnél fiatalabb és 500 grammnál könnyebb magzatokat is meg tudnak menteni. A koraszülés figyelmeztetés nélkül, bármelyikünk családját érintheti. A legnagyobb öröm, ha valakit hazaengednek a kórházból. Van, akit néhány nap után, van, akit sokkal később, de mindenkinek ez a cél lebeg a szeme előtt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra