Éjszakai kijárási tilalmat vezetnének be a gyerekeknek Ukrajnában

A gyermekek és serdülőkorúak 22 óra utáni, szülői felügyelet nélküli közterületen való tartózkodását korlátozó intézkedés bevezetését javasolja Ukrajnában az ország családügyi, ifjúsági és sportminisztere.

Jurij Prodan szerint a szigorítás részben a szülők gyermekeik sorsa iránt érzett felelősségtudatát hivatott erősíteni. Az ifjúságért is felelős tárca vezetője úgy véli, hogy a tervezett intézkedéssel nem egyszerűen a gyerekek és kamaszok közterületen való éjszakai tartózkodását korlátoznák, hanem a szülőkre és a felnőttekre is befolyást kívánnak gyakorolni, hogy nagyobb felelősséggel viseltessenek a gyermekek nevelése, egészsége és összességében véve életük alakulása iránt - közölte szerdán a liga.net ukrán üzleti hírportál.

Prodan elmondta, hogy készen áll a megfelelő törvénymódosítás tervezete, szövegét jelenleg az ügyben érintett minisztériumokkal egyeztetik, és rövid időn belül a parlament elé terjesztik. A gyermekvédelmi és a közigazgatási szabálysértésekről szóló törvények szigorítását célzó jogszabály-módosítással Ukrajna a hasonló tartalmú törvényt már korábban hatályba léptetett Oroszország példáját követi.

(MTI)

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.