Hétvégi programok: Múzeumok és majálisok

Ahogy törökülésben ülök a laptop előtt és majd agyon fagy a lábam mezítláb, hirtelen elgondolkodtam rajta, hogy befűtök. Hol van már a hétvégi meleg és hol van még a következő hétvége beígért nyara? A kettő közötti légüres, azaz fagyos térbe szorultunk, s azt kell, hogy mondjam, nehezen viselem ezeket a hirtelen váltásokat. Pedig a tavasz mindig ilyen volt, szeszélyes, szeles, kiszámíthatatlan.

vihar

Egy dolog hiányzik a májusból, sőt, az eddigi egész tavaszból, a viharok. Amikor reggel elindultam egy könnyű szoknyában suliba, aztán hazafelé vettük észre a ragyogó napsütésben, ahogyan a fekete felhők tornyosulnak a házak fölött. És jött a dörgés, a villámlás, a futás, a behúzódás, az összebújás…hogy fél óra múlva újra a napsütésben sétálhassunk haza. Na, nekem ez a program hiányzik, szóljatok, ha lesz valahol. Szigorúan időgéppel.

BUDAPEST

Budapesti Művelődési Központ

A BMK a május 5-19. között az intézményben „állomásozó” ÖkoPack – Hulladékból termék című vándorkiállításhoz kapcsolódóan TE+a világ címmel május 16-án rendhagyó öko-foglalkozásokat szervez óvodások és iskolások számára.A gyermekek aktív részvételére és kreativitására építő programok megélhetővé, élményszerűvé teszik a környezetvédelmi kérdéseket a csemeték számára.

15:00 órától Lázár Ervin: Négyszögletű kerekerdő meséjét nézhetik meg a látogatók, részt vehetünk a Humusz Játszóház és a Celluc csoport kézműves foglalkozásain, faraghatunk sámán-szobrot és hallgathatunk konga dobszót is.

Hegyvidéki Önkormányzat Művelődési Központ

Hegyvidéki Napok 2009 elnevezéssel, remek programokat szervez a Hegyvidéki Önkormányzat. Szombaton a Gesztenyéskertben Halász Judit, Keresztes Ildikó és Demjén Ferenc koncert lesz, vasárnap pedig egész nap ingyenes egészségügyi szűrés lesz a Művelődési Központban. Vasárnap Kilátó Fesztivált is rendeznek a szervezők, a Normafánál, az Erzsébet-kilátónál Gryllus Vilmos és a Muzsikás együttes koncertje lesz hallható, valamint hőlégballonozásra és bringó-hintózásra is lesz lehetőség.

Milenáris Velodrom

Szombaton elő-gyereknapra mehetünk a Velodromra, 10-15 óráig várják a kétkerekes kicsiket és nagyokat. A profi és amatőr versenyek mellett lesz kincskeresés, ügyességi játékok, rajzverseny és mindenféle ajándék is. A gyerekek macskanyelvet, a felnőttek konyakmeggyet kapnak.

Népsziget

Szombaton 10:00 órától Vízi Majális lesz a Népszigeten. A különböző kézműves foglalkozások mellett számos színpadi előadást is megtekinthetnek a szigetre látogatók, például a Diótörőt, vagy a Brémai Muzsikusokat. Sport programokban sem lesz hiány, evezős versennyel, kötélhúzással, valamint repülőgép és hajómodell kiállítás is megtekinthető.

Múzeumok Majálisa

Ismét várja az érdeklődőket a hétvégén a Múzeumok majálisa, több mint 100 múzeum mutatkozik be a Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeum épületében, közel 100 különféle műfajban, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal kápráztathassanak el minket és felkeltsék - néha szunnyadó - érdeklődésünket a kultúrák megismerése iránt. Nem csak a különböző múzeumi programok nyűgözhetik le a látogatókat, hanem kikapcsolódhat mindenki a kávéházban, vagy a sörsátorban és vásárfiát is vihet haza a kirakodóvásárról.

VIDÉK

Keszthely

Nemzetközi Családnap lesz szombaton 15:00 órától játszóházzal, táncházzal, gyerekeknek színházi előadással és koncerttel a Balaton parton.

Gödöllő

A Gödöllői Királyi Kastélyban szombaton és vasárnap 11-15 óráig Múzeumi Hétvégét rendeznek a Múzeumi Világnap alkalmából. A hétvége különlegessége, hogy elsősorban a gyerekekre összpontosítottak a szervezők, s bábelőadásokkal, gyermekszínházi előadásokkal kedveskednek a kicsiknek.

Szentendre

Szabadtéri Néprajzi Múzeumban vasárnap 9:00 órától Régimódi vásár lesz. Nem csak a régi paraszti élet mindennapjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek a Skanzenben, hanem játszóházazhatnak, ügyességi játékokon vehetnek részt, valamint kézműveskedhetnek kedvükre, és kipróbálhatják nagyszüleik mesterségeit is.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Szombaton 21:00 órakor, ha kikapcsolódásra vágytok, akkor az A38 Hajó egy jó választás lehet (de ne ugorjatok bele a vízbe). A szervezőknek köszönhetően régi kedvencünk, a Tilos az Á szelleme lengi majd körül az állóhajót.

Ha pénteken ráérünk, vagyis pont akkor érünk csak rá, mert a bébicsősz akkor akasztható le csak a fogasról, akkor a Zöld Pardonba menjünk Takács Esztert hallgatni, s érjünk oda a szokásos 20:00 órai kezdésre. Vasárnap a Múzeumok Majálisán 19:15 órakor Rutkai Borit is meghallgathatjuk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra