A kismama fokhagymakrémet és eperturmixot zabál

terhzaba

A legtöbb nő (a hányinger mellett) kívánós a terhessége elején (vagy végig), azaz vannak olyan ételek, amelyek akár naponta többször is gond nélkül lecsúsznak a kismama torkán. Sőt, ha kell, még ölni is képesek egy-egy szelet dinnyéért, eperért vagy mogyorós csokoládéért. Te mit kívántál terhesen? Heti kérdés.

Mikor az első lányomat vártam, a mustáros kenyér volt nálam a sláger, de mustárt gyakorlatilag bármihez képes voltam enni, még a húsleveshez is. A másodiknál a mustárt (környezetem sajnálatára) a tubusos fokhagymakrém váltotta fel, több tucattal fogyasztottam el belőle az első hetek alatt.

Hanna a harmadik-negyedik hónapban a szederturmixra volt rákattanva, Györgyi pedig a kínai tojásos sült rizsért bolondult, minden nap evett belőle egy adaggal, amelyet több zacskó szotyival fejelt meg. Judit barátnőm folyton tejet ivott, olykor pedig csak paradicsomlevet volt hajlandó fogyasztani. Harmadik gyermekénél kicseszett vele a sors, állandóan sört és Bacardi Breezert kívánt, úgyhogy nagyon vissza kellett fognia magát, hogy ellen tudjon állni a kísértésnek.

A vegetáriánus Bori meglepő módon lazán befalta a kislánya maradék rántott csirkemellét, pedig 8 éve nem eszik húst. Terabithia fagylaltot és tejbegrízt kívánt, valamint minden reggel megevett egy zöldalmát, amit menetrendszerűen ki is hányt. "De mindig megettem, mert kellett. Muszáj volt." - mondta.

A paletta mint látjuk, igen színes, tegyétek hozzá ti is tapasztalatotokat. Milyen ételekre és italokra kattantatok rá terhesen?

Oszd meg másokkal is!
Mustra