Mikor jár le a szüzesség szavatossága?

A szüzesség az az a valami, aminek nagyon konkrét szavatossága van. Egy ideig baromi jó, ha megvan, de az adott intervallumon túl már inkább káros, mint egészséges. Persze ez ma már teljesen másképp működik, mint amikor az ember a kilencvenes években volt tini. Messze nem volt ennyi hozzáférhető információnk a szexről, és az egészet valami buja lila köd fedte, ami csak még izgalmasabbá tette az egészet.



Emlékszem, a sok bizonytalanság közepette a fényt az éjszakában a kérdező füzet hozta meg 15 éve. A kérdező egy csíkos füzet volt, aminek minden oldalán kérdéseket tettünk fel, ami körbejárt az osztályban, és ciki volt nem megkapni, mert az azt jelentette, hogy egy nagy nulla vagy az iskolai hierarchiában, de őszintén szólva én már azokat is lusta voltam kitölteni. Persze aztán az égető kíváncsiságunkat csillapítandó csináltunk egyet a Varró Encsával, a B osztályos Ildinek dedikálva, külön (na, őt fel is csinálták 14 évesen. Amúgy egykorúak vagyunk, és neki van most már egy 16 éves gyereke, akinek már talán szintén van egy mondjuk egy éves gyereke, aki idősebb, mint az én gyerekem (státuszát és minőségét jelentve Kisnyúl), továbbá, az Ildi akkor már ezek szerint nagymama, szentszar, de kurva öreg vagyok).

Na, és ugye pont azért a B osztályos Ildinek, mert ő már akkor sem volt szűz (ami abban az időben azért még 13 évesen nagy cucc volt, ma már ugye nem - pár éve a Harley Cafe című dalárdában észrevettem, hogy egy 15 éves kiccsávó dönget egy cirka 12 éves kiscsajt az egyik bazi nagy hangfalon, na akkor nekem meg kellett innom 3 dupla tequilát hirtelen, mert olyan sokkot kaptam, hogy a fal adta a másikat. Aztán persze a 3. tequila után inkább már azon agyaltam, hogy biztos tök jó lehet döngetni azon a 8 millió watton szóló hangfalon, mert vibrál ám, mint az állat) és minket az Encsával állatira érdekeltek a részletek, mint például, hogy milyen a szex, és úgy általában mi is az a szex, és hogy hogy néz ki a sperma (Encsa szerint az olyan lehetett, mint a tojásfehérje, amibe valaki belefújta az orrát, és ezzel mondjuk nem nagyon hozta meg a kedvemet a dologhoz, pedig igazából nem is mondott akkora hülyeséget. Érdekes, hogy nekem tippem sem volt, de az Encsa tudhatott valamit, csak sumákolt, most, hogy jobban átgondolom), mennyi ideig tart az orgazmus, és hogy hogy csinálják - mármint a szexet - fekve, ülve, kocsiban, otthon, a szabadban? Hogy ne legyen az Ildinek gyanús, előtte mindenféle fal nevekkel kitöltöttük a kérdezőt, különböző tollakkal írva, változtatott kézírással, (baromi nagyon ravaszak voltunk, haha), és azt mondtuk, hogy ők a mi városi barátaink, mert hát az iskolában ugye nem tudtuk volna kitöltetni. Szóval az Ildi kitöltötte, de nem lettünk vele sokkal okosabbak, mert a bővített összetett mondatok már nem ingerelték válaszra az agybarázdáit, elveszett a vesszőknél gyanúm szerint, úgyhogy hazafele ki is dobtuk a vérbe a kérdezőt.

Dr. Lux Elvira jelenkori alapigazsága: "Napjainkban tehát a biológiai éréssel nincs szinkronban a személyiségfejlődés. Minél inkább távolodik egymástól a két életkori dátum, annál inkább növekszik a szakadék a pszichés fejletlenség és a biológiai fejlettség között. Ez sokféle személyiségzavarnak lehet a forrása. Az érett testtel, de éretlen lélekkel megkezdett nemi élet..."

(Dr. Lux Elvira "Hát még nekem…" c. könyvéből Vince Kiadó 2002)

Mindez amúgy nem is lenne se fontos, se érdekes, de a minap eszembe jutott, hogy vajon mi lesz majd, amikor a Kisnyúl lesz 14? Hogy fogom tudni megvédeni őt a túl korai nemiségtől, túl azon, hogy nyíltan és őszintén nevelem? A körülötte levő világot nem tudom, és nem is akarom kizárni az életéből, azzal ártanék a legtöbbet. De hogy lehet a valóságot emészthetővé konvertálni?

O.U.T.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek