Anya két fiának épít szánkót

Mit tesz a kreatív anya, akinek két különböző korú kisfia van, akik szánkózni szeretnének, ám csak egy csupasz szánkójuk van, amelynek nincs karfája? Etetőszéket rögzít a szánkóra, úgy pakolja fel a gyerekeket és húzza őket át a falun. Bebike beszámolóját olvashatjátok.

Valószínűleg majdnem mindenki örült a kicsit későn érkezett hónak, akinek aprónép leledzik családjában. Első gondolatom nekem is az volt " Juhéjj, itt a hó, elő a szánkóval!!" Igen ám, de hiába kapott elsőszülött Bendegúzom príma kétszemélyes szánkót Nagypapától, ha Ő két és fél éves és Ábel öccse alig tapossa az első évét. Nos, adott egy Pest melletti kis község, remek hely, igaz, domboldal hiányában szenvedünk. De húzni akkor is lehet. Mindenova: boltba, vonatot nézni, vagy cél nélkül csak a móka kedvéért. Szóval a probléma az, hogy a szánkónak nincs karfája, ami kényelmes fotelként funkcionálna. Tehát múlt héten ebédfőzés helyett Anya ötletelt, hogyan tud két különböző korú és adottságokkal megáldott férfipalántát logisztikázni a faluban.



Elsőként a már szemészetet megjárt gyerekhinta jutott eszembe. Ezzel az a baj, hogy nem igazán stabil az alja sík felületen. Következő ötlet az Ikeában beszerzett és eddig csak etetés célját kiszolgáló szék. Könnyen szétszedhető, immár a lábaktól és előlaptól lecsupaszított székfélét néhány méter kötélel ráerősítettem a szánkóra. Ez úgy működött, hogy az etetőlapnak van két lyuka a háttámla mellett, a kötél egyik végére csomót kötöttem és fentről lefelé átdugtam, majd a kötelet a szánkólécen áthurkoltam, át a túloldalra, hurkolás a lécen, majd felfelé dugás - kicsit nehézkes - majd kivülről vissza a léchez egy vagy két átfutó csomó és át a túloldalra, majd ott jól lecsomózni, de csak annyira, hogy ki is tudjam oldani.

Az első rögzítés könnyebb a lábosztónak köszönhetően, ahol néhány kereszthurok és kész is a stabil, két fő szállítására alkalmas szánkó. Sőt, még a dombon csúszás is lehetséges. Mára már kb. 5 perces az egész munka és mehet a móka. Igaz, ebédnél újra szerelni kell. De megéri, mert a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Igaz, Anya dögfáradtan ér haza és csak a csendespihenőt várja itthon. De megéri az örömért a gyerekszemekben.

Bebike
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek